• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Na ovom forumu svi tvrde da aplikacija link2SD kod prebacivanja aplikacije prebaci gotovo čitavu app na SD karticu dok vrlo mali dijo prebačene app ostane na sistemskoj memoriji, ali kod mene to nije slučaj. Kod mene 2/3 prebačene aplikacije ostane na sistemskoj memoriji dok samo 1/3 bude prebačena na SD karticu.

    Mene zanima zbog čega je to kod mene slučaj?

    Telefon sam rootao uspješno, LG L3 E400.
    in Aplikacije by (1.8k points)

    1 Answer

    +1 vote
    Zavisi koji metod koristiš. Ja nisam koristio Link2SD, nisam siguran kako tačno radi, mislim da radi po principu data2ext, ali nisam siguran.

    edit: davno beše ovaj tekst (http://www.srbodroid.com/recenzije/aplikacije/link2sd-prebacite-aplikacije-na-sd-karticu-i-na-androidu-1-6/)

    App2SD je stigao sa Froyo (2.2) verzijom Androida i omogućuje prebacivanje aplikacije na SD karticu ako je to developer omogućio i to delove koje je developer odobrio. Aplikacija da funkcionisala normalno mora imati određeni deo na /data particiji uređaja. Vrlo verovatno da aplikacije koje ti želiš da prebaciš daju samo 1/3 aplikacije da se prebaci.

    data2ext je "hak" za telefone sa malom internom memorijom, gde je moguće prebaciti celu data particiju na SD karticu. Na ovaj način ni jedan deo ne ostaje na internoj memoriji i sve zavisi od SD kartice. Ovo je moguće uraditi samo ako imaš Recovery koji može da particioniše karticu, ROM koji podržava ovu funkcionalnost, kao i SD karticu dovoljne brzine Class6 ili više. U svakom slučaju aplikacije će sigurno usporiti neznatno, pa čak i sa najbržim SD karticama. Takođe ovako postoji opasnost da se telefon pobrljavi ukoliko je SD kartica oštećena ili prestane da radi, jer se vitalan deo prebacuje na karticu. Takođe bez SD kartice telefon neće više moći raditi.

    Pogledaj ovaj tekst za particije: http://www.srbodroid.com/development/uputstva/deljenje-sd-kartice-na-particije/

    Probaj ovaj metod: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1342387

    Ja nisam koristio ove metode. Uvek sam se prilagođavao veličini interne memorije telefona, a sećam se da sam kod HTC Hero rešio problem male memorije pravljenjem ext particije koju je CyanogenMod koristio kao deo za aplikacije.

    Danas je vrlo teško imati funkcionalan telefon ako nemaš bar 1GB za aplikacije, jer su i same aplikacije veoma narasle. Iskreno ne znam zašto proizvođači i dalje prave telefone sa manjom memorijom.
    by (49.5k points)
    +1
    Da se nadovezem, vidi da li imas neku foru kao ja na HD2 mada tesko. Kod mene se napravi ext4 particija i onda se ona koristi kao interna memorija i rom je tako predstavlja kada se ode u storage. 1GB i bleja.
    0
    E hvala ti eboye što si se potrudijo da napišeš ovaj gore navedeni tekst. Ja da sam uopšte znao za ovo gore što si ti napisao ja se ne bih trudijo da rootam telefon. Mislijo sam da link2SD stvarno veliki dijo svake aplikacije prebaci na SD karticu, a ne samo koliko je developer omogućijo. Da sam znao ovo što ti znaš telefon ne bi rootao i prilagodijo bi se memoriji svog telefona koja je bijednih 162 MB. A ovako sam rotao telefon i nehotice sam obrisao neke sistemske aplikacije pa sada imam problem što ne mogu uopšte skidati aplikacije sa Google Play radnje jer mi izbaci ovu poruku: Greška pri priuzimanju informacija sa servera. (RPC-5:AEC-0). Imam problem sada sa time da mi aplikacije nenormalno skupljaju podatke, na primjer app Blic mi dok pročitam 3,4 vijesti skupi oko 350 kilobajta podatake, ili na primjer obične mi igrice skupljaju podatke što nije bijo slučaj prije. Tako da bi sada morao ubacivati ponovo ROM u telefon a strah me da mi ubacivanje Rom-a ne uspije pa će mi telefon postati neupotrebljiv.
    0
    Ma kod mene je Rom onaj koji je bijo na telefonu kada sam kupijo telefon.
    css adaptation by ::eboye::
    ...