• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  32.5k users

  0 votes
  Prilikom pokusaja rutovanja HTC Desire-a ROM  je 2.29.405.5 nemam opciju da po izlasku iz HBoot USB idem u restart vec mi nudi sam Recovery i daje mi crveni trougao sa znakom uzvika (moram da vadim bateriju da bih ga pokrenuo), tako da o daljim postupcima nema ni reci. Da li mogu da instaliram skinuti ROM isti taj koji je rutovan (skinut po vasem uputstvu sa xda devol.) obicnim pokretanjem sa SD kartice preko ROM Managera (ali i njega kada pokrenem javlja mi da mi telefon nije rutovan), preko opcije INSTAL ROM FROM SD Card? ili se taj ROM nemoze rutovati (Android 2.2 koji je samo updejtovan sa gore napomenutim romom). POzz, Srdjan, Vranje
  in HTC Desire Z by (160 points)
  0
  Jel ti imaš HTC Desire ili HTC Desire Z? To su potpuno dva različita telefona.
  0
  HTC Desire, a problem je kako iz Hboot- restartovati telefon jer nudi RECOVERY opciju (ili treba uci u nju)??
  0

  Nisam ni primetio da se ova tema zaturila, zato se izvinjavam sto kasnim sa odgovorom

  Desire Z kao i DHD imaju dodatne zastite tipa S-ON koju treba prebaciti na S-OFF da bi mogao da se flash-uje recovery. Ako u medjuvremenu nisi resio problem, pogledaj ovu temu na XDA, dosta je dobro objasnjeno.

  1 Answer

  0 votes

  Uglavnom svi HTC Desire telefoni kupljeni u evropi sa SLCD ekranom imaju 2.29.405.5 ROM, a naravno da se moze root-ovati!

  Najlakse ti je da root-ujes preko UNREVOKED-a, jer on sam automatski sve uradi, plus instalira clockwork recovery.

  Da bi imao kompletan WRITE pristup unutrasnjoj memoriji, to jest, da bi mogao da menjas particije i da flashujes .img fajlove, potrebno je uraditi S-OFF posle root-a (S-ON je dodatna zastita koju je HTC implementirao u njihove uradjaje). Instrukcije imas na http://alpharev.nl/

  Iz HBOOt-a udjes u FASTBOOT, pa onda imas opciju REBOOT.

  Sigurno si vec odavno nasao resenje, s obzirom da ima vec 4 meseca od postavljanja pitanja, al' neka, mozda nekom drugom bude koristio odgovor.

  by (140 points)
  css adaptation by ::eboye::
  ...