• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Који аутоматизовани програм за рутовање подржава овај телефон? Може ли неко да ми напише поступак за рутовање и дерутовање с њим? Такође, може ли да се „провали“ да је телефон рутован иако је касније дерутован, тј. хоће ли још важити гаранција? Хвала унапред.

    in Opšta pitanja by (160 points)

    1 Answer

    +1 vote
     
    Best answer

    Imaš ovde link za softver, kao i uputstvo:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

    Može deroot, a može li da provali neko da je to radjeno - ne znam, ali da moram da se kladim, kladio bih se na DA. Ipak, hoce li provaliti - kladio bi se na NE - ko ce da čeprka toliko da bi to provalio? Neće biti očigledno, to sigurno. Garancija ce važiti, takodje sigurno.

    И, чему ћирилица, на сајту (хехе, видиш?) о мобилној телефонији?

    by (13.5k points)
    0
    Тамо не пише да програм подржава овај телефон, али сам прочитао да су га неки користили и да је радио. И, да ли се исплати рутовати овај телефон? Има ли прилагођених ROM-ова за њега? Што се тиче ћирилице, нисам знао да је ограничена на разне сфере и подсфере, па и непожељна на сајтовима везаних за мобилну телефонију, што се противи Уставом Републике Србије. Него, ја тебе да питам чему остављање изворног облика који је и те како подложан транскрипцији? Зар не би онда требало unroot, ако већ тако хоћеш? Такође, зар постоји диграф dj у латиници? Вук га је сменио још пре два века. Све у свему, правопис је нула (односи се на цео сајт). Ваљда ћете с разумевањем прихватити ову критику и мало се присетити граматике.
    0

    Isplati li se rootovati bilo koji telefon, ovde:

    http://www.srbodroid.com/cpp/

    Custom ROMovi za tvoj telefon, ovde:

    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1263&order=desc

    A što se tiče jezika/pisma, nećemo se složiti, pa bolje da i ne nastavljamo raspravu. Srećno.

    0

    Али немамо о чему да се сложимо. Поставио сам питање на ћирилици, а ти си ме, онако фино, напао због тога. Ваљда имам право да користим које писмо желим. Не видим зашто бих делио писма на категорије: „Е, ћирилицу нећу да користим у рачунарским текстовима да не бих мешао с енглеским алфабетом“. То су чисте будалаштине. Погледај превод за КДЕ, Гном, Гугл и сл. и видећеш о чему ти причам. Дакле, нема разлога да се ћирилица избегава. То што ти хоћеш да наметнеш латиницу, то је друга прича. Не намећем ни ја теби ћирилицу.

    Него, хвала на одговорима. Много ми је помогло. smiley

    css adaptation by ::eboye::
    ...