• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Kako rutovati, tj. na koji nacin, ako moze ukratko.Bio sam na htcdev.com, skinuo sam Revolutionary  posto sam procitao da sa mojom verzijom Androida, Unrevoked nece da radi) skinuo sam i RUU, Andorid SDK, Android USB  driver.Sta dalje, tj. kojim redom sta raditi? Prvo pretpostavljam da treba da odem na htcdev.com i unlokujem bootloader, ali koliko sam shvatio to nije isto sto i rutovanje, dakle nakon toga treba da uradim i root.Moze li ukratko objasnjenje oko upotrebe programa Revolutionary?
    in HTC Desire by (340 points)

    1 Answer

    0 votes
    Skoro sam root-ovao Sensation sa Revolutionary-em. Ako koristis Rev, uopste ti nista drugo nije potrebno. Ni htc.dev ni...

    Idi na revolutionary.io, skini za Windows ili Linux, sta vec koristis, pored toga sto ce krenuti da se skida, otvorice ti stranicu gde treba da kazes koji OS koristis, koji telefon, koja je verzija HBOOT-a i serijski broj telefona, nakon tog unosa stisnes Generate key i dobices kod koji ce ti biti potreban.

    Otpakuj i pokreni revolutionary, sad se ne secam sta sve pita, ali uglavnom jako malo pita Odradi sve sto ti kaze i unesi key koji dobijes sa sajta kad ti bude trazio. Rev ce ti nekoliko puta restartovati telefon i na kraju ce te pitati da li hoces da skines i flesujes Recovery, unesi yes ili y (sta vec treba) i to je to, telefon ce ti biti rutovan, S-OFF-ovan sa CWM Recovery-em preko kog mozes da flash-ujes sta god hoces. Ja sam jedino morao da skinem rucno sa neta SuperUser aplikaciju i da je flash-ujem iz Recovery-a, ali ako ces odmah da uradis NAND pa Custom ROM, za tim nema potrebe, posto ces sve to odraditi iz Recovery-a ;)
    by (49.5k points)
    0
    Mozes li nam dati neko dobro upustvo za taj program (i da je vezano za ovaj telefon, naravno), i reci mi da li je moguce rutovati sa tim programom Android 2.2.3, Software number 2.42.405.2? Hvala ti unapred!
    0

    Ne znam za software number, ali ove dve verzije bootloader-a mogu da se otkljucaju:

    0.93.0001

    1.02.0001

    Uputstvo:

    1. odes na ovaj sajt http://revolutionary.io/
    2. Kliknes na Download for Windows ili Linux u zavisnosti od platforme koju koristis.
    3. Pokrenuce se download i otvorice se formular
    4. Izaberi platformu, model telefona i verziju bootloader-a
    5. Pritisni generate key (kopiraj ovo negde)
    6. Spojis telefon na komp preko usb-a
    7. proveris da li su svi drajveri instalirani (nema zutih trouglova i sl. u device manager-u - Windows verzija)
    8. Otpakujes zip koji se skinuo u medjuvremenu
    9. Pokrenes revolutionary.exe i pratis uputstva sta te pita
    10. U jednom trenutku ce ti traziti onaj serijski, prekucaj ga
    11. Kada te pita da li hoces da flash-ujes recovery, potvrdi sa yes
    12. to je to ... telefon bi trebao da bude root-ovan, otkljucanog bootloader-a i sa ClockWorkMod recovery-em

    Ne znam napamet, nisam davno koristio revolutionary alat, ali pogledaj u ovom uputstvu kako se koristi, princip je isti: http://www.srbodroid.com/development/uputstva/uputstvo-za-otkljucavanje-bootloader-a-root-i-flash-custom-rom-a-na-htc-sensation/

    Znaci gledas samo deo Otkljucavanje Bootloader-a

    0
    Hvala, znaci iako mog telefona nema u listi podrzanih za taj program, moguce ga je rutovati? I postoji li neki rizik, da ne pokvarim nesto? Neko mi je rekao da je rizicno rutovati bez promene ROMa tj. da se tako moze totalno pokvariti sistem (preko SuperOneClick, Revolutionary i drugih koji ne zahtevaju da se menja ROM), a ja ROM necu da menjam jer mi se ovaj svidja sto je dosao uz telefon.
    css adaptation by ::eboye::
    ...