• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Caos.Molim vas ako biste mogli da mi pomognete, imam ARCHOS 7 HOME TABLET 8GB, pokusao sam da ga apdejtujem ali mi se prekinulo na pola puta jer mi lap top nije bio na netu, tako da nije mogao da se zavrsi apdejt.Sada ne pokazuje nikakve znake zivota, niti kada ga resetujem nista, zato i sada kada ga povezem preko USBa na kompu nista se ne desava. Ne znam sta da radim, nadam se da mi mozete pomoci, ili mu ne gine kanta za djubre Hvala unapred.Pozdrav
    in Nekategorisano by (220 points)

    1 Answer

    0 votes
    Jel se pali tablet, tj. jel se pali displej, lampice, bilo sta?

    Ako se pali, verujem da postoji nacin da mu pristupis barem preko adb-a, fastboot-a ili neceg treceg, odakle ces moci da ponovo zapocnes flash-ovanje ili nesto sto pi popravilo tablet.
    by (49.5k points)
    0
    Ne ne pali se, pre flesovanja blinkao je boot screen samo "arcos entertament you day" ili tako nesto, ali sada ne, jedino se pali crvena lampica kada ga prikljucim na punjac.Evo malo preciznije kada sam zapoceo flash preko "RK2818 Batch Upgrade v1.23 mauntovao sam image 1.5 da ga vratim na original firmware postupak je poceo i kada je trebalo da downloaduje image u root prekinulo se.Mozes da mi pojasnis kako da zapocnem flesovanje prko adba ili fast boota, posto nisam bas neki expert, mozda to pomogne.Hvala.
    0
    Nemam iskustva sa Archos uredjajima, ali princip flash-ovanja je slican kod Android uredjaja.

    Taj upgrade tool koristi ili adb ili fastboot komande za flash-ovanje, tako da ako dobijes odziv telefona na neku od tih komandi mogao bi da flash-ujes i preko tog alata.

    E sad,

    skini ovaj zip http://dl.dropbox.com/u/3632994/adb_fastboot.zip

    Otpakuj sadrzaj u folder adb koji ces staviti na c particiju.

    otvori command prompt (Windows taster + R i ukucaj cmd i stisni enter)

    kucaj sledece:

    cd\

    cd adb

    iza svakog reda pritisnes enter da zadas komandu, nakon tih komandi ces pozicionirati command prompt u folder adb

    kada si tu, spoji tablet preko usb-a na komp i upali ga, tj. pokusaj da ga upalis. U jednom momentu bi tablet trebao da bude u adb ili fastboot modu, sad idealno bi bilo da je to na samom kraju njegovog falicnog paljenja, ali mozda i nije.

    Pokusavaj da pokrenes sledecu komandu u raznim stanjima tableta:

    adb devices

    ili

    fastboot devices

    u jednom momentu bi komanda trebala da vrati serijski broj tableta. Ako to dobijes, znaci imas pristup tabletu. Da ne bi svaki put kucao komandu, u command promptu mozes da stisnes na tastaturi strelicu na gore i pojavice ti se poslednja kucana komanda, tako da mozes strelica gore pa enter da ponavljas dok se tablet pali, na taj nacin ces videti u kom momentu tabletu imas pristup.

    Kada vidis da li imas pristup preko adb ili fastboot komande, mozes probati da unosis sledecu komande:

    adb reboot recovery

    ili

    adb reboot bootloader

    ili

    fastboot reboot recovery

    ili

    fastboot reboot bootloader

    ovo su komande za restart uredjaja u recovery ili bootloader. Ako uspes da udjes u bilo koji od ova dva moda, mozes probati da pokrenes alat koji si koristio da flash-ujes ponovo ROM. Vrlo verovatno postoji i rucni nacin za flash-ovanje u ovom modu, ali mislim da je lakse preko alata.

    Stvarno ne znam sa Archos uredjajima, ali ovo bi trebalo da upali posto 99% Android uredjaja ima jedan od ova dva moda.

    Ako neko zna vise nek me dopuni ...
    0
    Nazalost ne vredi, kad idem preko adba izadje mi "device is atached" ali ne izlazi mi kod, jednostavno komp ga ne vidi( pokusao sam i na windows xp i na windows 7), i kada pokrenem alat za flesovanje takodje ga i on ne prepoznaje( kada ubacim image ne pali se zelena kockica). Ne znam sta da radim bas me namucio Hvala ti puno na odgovorima.
    css adaptation by ::eboye::
    ...