• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Razmisljam se koji od ova 2 tableta da uzmem, drug mi je rekao da HTC sbog malo slabije rezolucije nece moci da pokrece nove aplikacije koje izlaze za honeycomb tablete. Interesuje me da li je to tacno?
    in HTC Flyer by (120 points)
    0
    Asus Transformer!

    1 Answer

    0 votes
    Galaxy tab 8.9 ima vecu rezoluciju ekrana od HTC Flyer-a. Tab 8.9 ima 800 x 1280 a Flyer 600 x 1024 piksela rez. Oba tableta imaju Honeycomb. Flyer je dobio update na 3.2 Android.

    Tacno da se pisu aplikacije za Honeycomb i da njihov broj raste. Da li ce dobro raditi na obe rezolucije zavisi samo od aplikacije, odnosno da li je dobro optimizovana i testirana. Tako da, ako je "mlada" aplikacija mozda ce se "zbuniti" na Flyer-u jer nece prepoznati dobro rezoluciju ekrana pa se ne prikaze lepo. Nego recimo Flyer prepozna kao telefon pa manju rezoluciju razvuce na njegovu.

    Ima tableta od 7 inca koji imaju rezoluciju 800 x 1280 a Flyer-u je to recimo mana.

    Nisam imala priliku da testiran u radu nijedan od ta dva tableta. Mislim da bi trebalo da probas da ih testiras i da vidis koji se bolje ponasa (koji brze radi i bolje odgovara na akcije). Sa drugim Samsungovim tabletima sam imala iskustvo, umeju da laguju zbog eventualno njegovog prilagodjenog UI-a (Touchwiz). Opet sa druge strane Flyer ima Sense ui ali nisam ga testirala pa ne znam da li lepo radi. Mada nisam cula da se ljudi zale.

    Ako tvj drugar ima direktno iskustvo sa Flyer-om mozda se on uverio u to da li i koje aplikacije prave problem.
    by (11.4k points)
    0
    Hvala na odgovoru. Pitao sam ga, kaze da Flyer sa android verzijom 2.x radi ok, sa malo lagova, ali da nije siguran da ce tako raditi i sa honeycombom. Ako je neko isprobao Flyer sa honeycombom nek javi kako radi.
    css adaptation by ::eboye::
    ...