• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Interesuje me da li mozete da objasnite ovde ili da napisete neki clanak o dual boot-u

     

    Npr ICS custom rom (npr Lord Clockanov) i ARHD rom..

     

    Posto je ICS jos u fazi razvoja,volim da ga testiram, a zeleo bih da sve opcije i punu funkcionalnost telefona imam pri ruci... u vidu drugog gingerbread roma...

     

    Hvala
    in HTC Desire HD by (420 points)

    1 Answer

    0 votes

    Ne mogu da ti dam pun odgovor - nemam HD, ali neke polazne tacke mogu. Prvo, idi procitaj ovo: http://lifehacker.com/5826050/how-to-dual-boot-multiple-roms-on-your-android-phone

    Onda, nadji ICS ROM koji hoces da probas, vidi sa kojim firmware radi. Iskustva sa Sensation: izaslo je nekoliko update-a za firmware, od kojih su 3.06 i 3.12 radili i sa ICS i sa Gingerbread verzijom istog ROM-a, a kasnije varijante 3.24, 3.30 vec nisu bile kompatibilne sa Gingerbread. Ako je takva situacija i sa HD i ICS (procitaj ceo thread ICS ROM-a po izboru, ako u OP ne pise koji firmware je neophodan negde pise), proveri koji firmware funkcionise i za ICS i za Gingerbread, i koje verzije ROM-a odgovaraju potencijalnom "najmanjem zajednickom sadrzatelju"(mislim na fw koji radi na 2.3.x i 4.0.3)... Takodje, obrati paznju na SUPER CID - neki firmware-i traze SUPER CID da bi mogli da budu instalirani (ponovo, na Sensation, ne mora da znaci da je tako na HD). Znaci, treba ti obimna priprema, da bi na kraju bio bez bootloop na oba ROM-a.

    Aplikacija sa gornjeg linka mozda usporava rad sekundarnog (i tercijarnog, i onog cetvrtog) ROM-a, instaliranog na SD. Pretpostavljam da bi trebalo da onda neki provereni GingerBread instaliras kao primarni (na NAND) a ICS na SD - oni i onako ponegde zezaju, imaju bugove i tome slicno, neces primetiti jos i to usporenje. E ako se pokaze da je ICS pouzdan, tzv daily driver, onda reinstall...pa obrni situaciju.

     

    by (13.5k points)
    0
    Vidis .... ja se nisam toliko udubljivao u tu tematiku. Kupio sam Boot Manager sa marketa i jedno vreme imao CM7 i MIUI paralelno instalirane, sve je radilo super. Posle sam probao ARHD kao sekundarni ali nije hteo da se cestito ni instalira ... sad mi je jasno zasto.

    Takodje ono sto sam ja primetio jeste da Lordov ROM ako je primarni tesko da možeš neki da digneš kao sekundarni, ja sam probao dosta njih i ostajao u boot loop-u, pa sam morao da flashnem ponovo kernel za "Phone ROM".

    Ajd kad budem imao više vremena, pozabaviću se ovim FW problemom, sad imam trag koji da sledim ;), pa ću napisati neko uputstvo ako uspem da na ICS dignem GB ;)
    0
    Hvala "Eb."

    Kad stignes i ako stignes, bice jako koristan clanak za mnoge
    css adaptation by ::eboye::
    ...