• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Caos zamolio bih za neke informacije vezane za otkljucavanje rutovanje xperije mini pro.Uzeo sam ga preko vipa tako da je zakljucan na mrezu kao i sve ostalo( fastboot, bootloader). Pa bih vas pitao da li postoji nacin da se otkljuca bootloader i da moze kasnije da se rutije na ICS ovo zakljucano telefonce Hvala unapred.
    in Sony Ericsson Xperia X10 mini pro by (220 points)
    edited by

    1 Answer

    +3 votes
     
    Best answer
    http://www.srbodroid.com/android-za-pocetnike/

    http://www.srbodroid.com/cpp/

     

    evo malo informacija da se prvo upoznas sta znaci rutovanje, sta fleshovanje, sta otkljucavanje.

    a potom pogledaj ovo:

    http://www.srbodroid.com/development/uputstva/easy-rooting-toolkit-novi-alat-za-rutovanje-svih-xperia-iz-2011/
    by (11.4k points)
    0
    Kada ga ugasim i povezem preko usba, pritiskajuci "volume up" nista se ne desava samo kerene da se puni i ne pali se plava lampica.E sad pokusao sam isto to samo sam sada isao "volume down" i usao je u fastboot samo je lapmica zelene boje pa sam samo hteo da proverim da li je to ok, da ne pokvarim nesto.Puno hvala na odgovorima.
    0
    E i jos nesto kada ukucam *#*#7378423#*#* i odem u servis info\ configuration\ meni pise Bootloader unlock allowed: No.Pa sobzirom da mi to pise jel mogu da ga otkljucam postupkom koji si mi pokazala ili da batalim sve.Hvala na odgovorima.
    0
    Za tvoj telefon Xperia X10 mini pro, ne moras da otkljucavas Bootloader. Uputstvo za otkljucavanje Bootloadera na Sony-jevog sajta je namenjeno za telefone iz 2011. godine a ne za starije iz 2010. godine.

    Tako da ti treba da rutujes telefon, instaliras custom recovery image i onda fleshujes custom rom po zelji. Na netu ces vec naci uputstva BAS za tvoj model telefona.
    0

    Ne moj model telefona je Sony Ericsson Xperia Mini Pro SK17i, uzet preko Vipa tako da je zakljucan na njihovu mrezu i kao sto sam rekao, nece da mi udje u bootload mod kada prikljuvim usb i volum ap, ne pali se plava sijalica, a kada ga prikljucim na usb i drzim volum dole udje u neki mod sad da li je to fastboot mod ne znam nisam siguran i uplali se zelena lampica, i sve ostalo kao po tvom uputsvu trazi mi drajvere za S1 Tool.I kada ukucam *#*#7378423#*#* i odem u servis info\ configuration\ meni pise Bootloader unlock allowed: No.Da li da nastavim sa otkljucavanjem, bojim se da ne pokvarim nesto ili da batalim.Hvala puno na odgovorima.

    0

    Otkljucavanje sa mreze nema veze sa otkljucavanjem bootloadera. To su razlicite stvari.

    Otkljucavanje sa mreze mozes uraditi u nekom servisu (to znas)

    Otkljucavanje bootloadera nije obavezna stvar a i na tvom telefonu ne moze. Nekada je dovoljno da rutujes, fleshujes recovery image i potom custom rom. Tako da mozes da preskocis otkljucavanje bootloadera.

    Znaci prvo uzmes da ga rutujes. Ako kucas fastboot komande onda je ok da budes u fastboot modu.

    Mi nismo na Srbodroidu imali priliku da rutujemo i fleshujemo tvoj model telefona. Tako da ces morati da potrazis uputstvo na netu za tvoj model. Nemoj primenjivati neko X10 mini pro uputstvo na tvoj telefon kao ni Xperia arc uputstvo. SVaki model ima neke svoje fore za fleshovanje.
     

    Za rutovanje probaj ovaj program

    http://www.srbodroid.com/development/uputstva/easy-rooting-toolkit-novi-alat-za-rutovanje-svih-xperia-iz-2011/

    0
    Pokusao sam da ga rutujem preko ovog alata koji si mi poslala (Root-Unroot Sony), ali nije uspelo pa sam malo pogledao i izgleda da moja verzija (Android version 2.3.4 i Build number 4.0.2.A.0.62) ne moze da se rutuje, nego prvo moram da je vratim na stariju verzijul, pa da ponovim rut.Molio bih ako moze neki link kako da to odradim.Hvala puno na odgovorima.
    css adaptation by ::eboye::
    ...