• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Dvoumim se izmedju xperie pro i galaxy s+ telefona... planiram da uzmem na paket preko telenora pa sta preporucujete... ili neki treci telefon???
    in Preporuke telefona i tableta by (2.0k points)
    recategorized by

    1 Answer

    0 votes
    Pa sad, ta dva telefona su poprilicno razlicita. Zavisi sta ocekujes.

    Xperia pro ima fizicku tastaturu, a sgs+ nema. Ukoliko ti se svidja da ipak imas fizicku tastaturu, izbor je jasan. U principu, svima je u pocetku nezgodno da kucaju po ekranu, ali vezba je cudo. Pa sad ako imas jako debele prste, mozda ce ti biti lakse da kucas na fizickoj tastaturi.

    Ja ima trenutno telefon sa ekranom 4,3 inca i to mi je sada tako idealna velicina. Pre njega sam imala telefon sa ekranom od 3,7 inca i tada sam mislila da mi je to idealna velicina. Ali vrlo brzo i lako sam se navikla na 4,3 inca kada sam ga imala i sada se nikada ne bih vratila na 3,7.

    Pro ima 3,7 inca a Sgs+ 4 inca. Mislim da je bitno da odes u Telenor, uzmes telefon u ruku i probas palcem te ruke da dodirnes vrh ekrana telefona. Ako ti to nije tesko da uradis, onda je to idealna velicina. Zasto vrh ekrana? Zato sto je tu notifikacioni bar i taj pokret je najcesci kod Android telefona.

    E sad, po rezoluciji ekrana, definitivno pro ima bolju rezoluciju na manjem ekranu, tako da je slika sigurno za nijansu bolja od sgs+. Na sgs+ ima gorilla glass - znaci nema ogrebotina, dok je pro osetljiviji na ogrebotine. Pa sad, ako si osoba koja pazi telefon onda ti to nece biti problem.

    Kamera je na pro sigurno bolja od ove na sgs+. Ako ocekujes od telefona dobre fotke, onda je mozda bolje pro, ako ne planiras da koristis kameru jako puno, onda je ok sgs+.

    Evo ovde mozes videti uporedni test

    http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=3908&idPhone2=3779&idPhone3=3621

     

    Sto se softvera tice, oba dolaze sa 2.3 verzijom. Xperia pro ce za mesec i po dana dobiti update na 4.0 verziju (ice cream sandwich) dok je Samsung rekao da ce Sgs+ dobiti neku vrstu value pack-a (mozda je vec dobio), sto nije u potpuni Android 4.0 nego neki kompromis... ako u medjuvremenu nisu promenili.

    Interfejs se razlikuje na ova dva telefona, Samsung ima Touchwiz interfejs a Sony Timescape. Pa sad, pogledaj na netu koji kako izgleda, guglaj slike pa ces videti sta ti se svidja. Mada mozes da vidis i u Telenoru koji interfejs kako izgleda.

    Samsung ima jaci procesor od pro i tu je bolji. Ako planiras igre da igras, onda uzmi jaci.

    Pa sad sve zavisi od tvojih navika i zelja.
    by (11.4k points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...