• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    E ovako,procitao sam clanak za pocetnike,cesto postavljena pitanja i odg. i tu ima dosta izraza pa nisam bas najbolje razumeo kako sta(jeste da ima lista izraza) pa me zanima: Da li sa tim rootovanjem dobijam vise memorije na internoj i da li cu moci sve aplikacije da prebacim na memorijskoj(npr.navigacija,gmail.fb....)? Da li mi ostaje taj isti softver i gde mogu naci modovane softvere,na kom sajtu ako moze? Pocetnik sam u android svetu ali ipak me zanimaju stvari i kako da neke stvari poboljsam na svom telefonu ako je to moguce. I da,da li posle rootovanja mora da se instalira neki antivirus jer je osobodjen pristup svim fajlovima? Da napomenem,pre ovoga sam koristio symbian i izgleda da mi je nekako bio jednostavniji za flashovanje,modovanje a android nekako komplikovano,ipak sam noob u ovome pa bi ste mi pomogli veoma ako bise mi odgovorili!  Hvala unapred
    in HTC Explorer by (990 points)

    1 Answer

    0 votes
     
    Best answer

    evo ti link za root, a imas na istom linku i link za link2SD koji ce ti prebacivati cele aplikacije na SD kad jednom na njoj napravis FAT32 particiju (ima i link za to, na istom linku - sve na jednom mestu)

    Root ne daje vise memorije, samo pristup sistemu, mogucnost za instaliranje softvera koji traze root. Ostaje ti isti softver, samo "otkljucan" - ne treba ti antivirus, i trazi prvo ovde na srbodroidu (ipak je sve na srpskom, sto je ocigledna prednost), pa na xda-developers, pa na rootzwiki.. pa na google, moze i tamo svasta da se nadje.

    a da, link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1415223

    by (13.5k points)
    0
    Instalirao sam program "app2SD" ali ne moze sve aplikacije da prebaci,samo po neke,a navigacija mi je najveci problem zauzima mnogo mesta,ako ovaj program resava taj problem onda nemam potrebe za rootom(milim na taj link2SD)
    0
    mislim (znaci MISLIM, ne tvrdim, i nemam sad vremena da proverim) da link2SD 1.prebacuje celu aplikaciju za razliku od app2SD i 2. link2SD trazi root
    0
    axa,ok hvala. Nadao sam se da necu morati raditi root,ali ipak cu morati....
    0
    Cisto da dodam, da neke aplikacije ako se "nasilno" prebace na SD karticu ne mogu da funkcionisu ispravno.
    0
    Da da, koristan dodatak, zaboravio sam to da pomenem. Ima tih skripti prilican broj vec, app2sd (fabricka froyo, prebacuje samo apk koje "hoce" da budu prebacene), a2sd i a2sd+, mislim CM varijante, prebacuju svaku apk, ali deo ostave na internoj, data2sd, koja daje super benchmark jer poveca I/O vrednosti do besmisla, ali je imala neki problem sa mount/unmount sistema, ne znam kako je ovo reseno, cache2SD, link2sd... +remapiranje particija... Eto jedna dobra stvar sa ovim mojim sokocalom, ni jedna od tih skripti mi vise ne treba - dovoljno interne memorije. Stvarno ne razumem zasto to odmah u startu nisu stavili - skupa memorija?
    0
    hvala na odg.

     

    A kako da ubacim srpski jezik,jer to mora ubacivanjem drugog roma ili ?
    css adaptation by ::eboye::
    ...