• Registracija
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2,127 pitanja

  2,268 odgovora

  3,283 komentara

  2,721 korisnika

  Kako uciniti vidljivom drugu particiju MicroSD kartice napravljenu Link2SD-om.

  +1 glas
  Cao!

  Nesto sam zeznuo sa mojom 8gb MicroSD karticom posle instalacije ROM-a na nju i kasnijeg instaliranja drugog ROM-a sa Odin-om. Nije bila vidljiva i upotrebljiva pa sam sa ROM managerom napravio 4gb (nije moglo vise) particiju i sa Link2SD-om drugu particiju koja je ostala sakrivena.

  Jedno vreme sam video tih prvih 4gb i u telefonu i gparted-u itd a sada ne mogu ni da je montiram u telefonu niti da je vidim u spomenutim programima.

  Kako da je ucinim vidljivom ili obrisem te particije i napravim ponovo jednu od 8gb vidljivu i telefonu i Windows-u preko citaca i telefona?
  pitano Apr 23, 2012 u Recovery i particije od servent (130 poena)
  ponovna kategorizacija Jul 4, 2012 od eboye

  1 odgovor

  0 glasa/ova
  ja bih probao da sa gaprted-om obrisem sve particije i onda ubacim u telefon, a onda je formatiram iz telefona. Telefon ce napraviti jednu veliku fat32 particiju i vracas se na staro
  odgovoreno Apr 23, 2012 od eboye (49,490 poena)
  Evo sad ja nesto da dodam - Link2SD koristi EXT file sistem, znaci ili EXT2 ili EXT3 ili EXT4 (najverovatnije, EXT3). Ove particije Windows ne vidi, niti file explorer iz Androida vidi kao SD - ali bi gparted morao da je vidi. U Androidu ovaj deo SD kartice mozes da vidis u Podesavanja/Memorija.

  To sto ti je ROM Manager uradio (napravio 4GB FAT32) je cist bezobrazluk - FAT32 vide i Windows i Android file manager ali na 8GB logicna raspodela je 1GB EXT3 i 7GB FAT32 - formatiraj i podeli na ovaj nacin ili gparted-om, ili kroz recovery, a ROM Manager nemoj vise da koristis za particionisanje - ko god je probao, posle je imao pitanja koja sadrze "ROM Manager" i "problem"...

  Da ti ne spominjem backup pre svega, podrazumeva se - format brise bukvalno sve sa SD.

  Ne znam radi li na tvom uredjaju 4EXT recovery, proveri - ako radi, sadrzi vrlo zgodne alate za rad sa particijama, i ne moras da se zamlacujes VMWare-om (ako ne koristis Linux, tj). Idealno - 4EXT touch.
  Par dana sam pokusavao sve i svasta kao i ono sto si preporucio i nista. Cak je u jednom momentu 8gb kartica bila prijavljena kao 12gb...

  Svima koji zeznu stvar kao i ja...

  0. Sve se desilo sa 4.0.4 ROM-om
  1. Instalirati 2.3.6 ROM
  2. Ponovo instalirati 4.0.4 ROM

  I sve je ok bez particionisanja i bilo cega drugog. Samo sam formatirao karticu koja je odmah bila 8gb i to je sve.
  css adaptation by ::eboye::
  ...