• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Cao!

    Nesto sam zeznuo sa mojom 8gb MicroSD karticom posle instalacije ROM-a na nju i kasnijeg instaliranja drugog ROM-a sa Odin-om. Nije bila vidljiva i upotrebljiva pa sam sa ROM managerom napravio 4gb (nije moglo vise) particiju i sa Link2SD-om drugu particiju koja je ostala sakrivena.

    Jedno vreme sam video tih prvih 4gb i u telefonu i gparted-u itd a sada ne mogu ni da je montiram u telefonu niti da je vidim u spomenutim programima.

    Kako da je ucinim vidljivom ili obrisem te particije i napravim ponovo jednu od 8gb vidljivu i telefonu i Windows-u preko citaca i telefona?
    in Recovery i particije by (130 points)
    recategorized by

    1 Answer

    0 votes
    ja bih probao da sa gaprted-om obrisem sve particije i onda ubacim u telefon, a onda je formatiram iz telefona. Telefon ce napraviti jednu veliku fat32 particiju i vracas se na staro
    by (49.5k points)
    0
    Evo sad ja nesto da dodam - Link2SD koristi EXT file sistem, znaci ili EXT2 ili EXT3 ili EXT4 (najverovatnije, EXT3). Ove particije Windows ne vidi, niti file explorer iz Androida vidi kao SD - ali bi gparted morao da je vidi. U Androidu ovaj deo SD kartice mozes da vidis u Podesavanja/Memorija.

    To sto ti je ROM Manager uradio (napravio 4GB FAT32) je cist bezobrazluk - FAT32 vide i Windows i Android file manager ali na 8GB logicna raspodela je 1GB EXT3 i 7GB FAT32 - formatiraj i podeli na ovaj nacin ili gparted-om, ili kroz recovery, a ROM Manager nemoj vise da koristis za particionisanje - ko god je probao, posle je imao pitanja koja sadrze "ROM Manager" i "problem"...

    Da ti ne spominjem backup pre svega, podrazumeva se - format brise bukvalno sve sa SD.

    Ne znam radi li na tvom uredjaju 4EXT recovery, proveri - ako radi, sadrzi vrlo zgodne alate za rad sa particijama, i ne moras da se zamlacujes VMWare-om (ako ne koristis Linux, tj). Idealno - 4EXT touch.
    0
    Par dana sam pokusavao sve i svasta kao i ono sto si preporucio i nista. Cak je u jednom momentu 8gb kartica bila prijavljena kao 12gb...

    Svima koji zeznu stvar kao i ja...

    0. Sve se desilo sa 4.0.4 ROM-om
    1. Instalirati 2.3.6 ROM
    2. Ponovo instalirati 4.0.4 ROM

    I sve je ok bez particionisanja i bilo cega drugog. Samo sam formatirao karticu koja je odmah bila 8gb i to je sve.
    css adaptation by ::eboye::
    ...