• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  33.2k users

  0 votes
  in HTC Legend by (420 points)

  1 Answer

  0 votes
  U zavisnosti od modela telefona, dostupni su razliciti romovi. Postoje custom romovi sa Sense interfejsom i bez Sense-a. Recimo CyanogenMod nema Sense dok recimo neki Villain Rom-ovi imaju Sense kao i mnogi drugi rom-ovi. Uglavnom kada biras rom koji ces flesovati na telefon, potrebno je da pogledas njegovu specifikaciju u kojoj je naglaseno da li ima Sense interfejs. Pored toga naglaseno je i u kojoj fazi razvoja je rom i da li postoji neka funkcionalnost koja jos nije omogucena na tom romu. Ako je rom u kasnoj fazi razvoja onda verovatno na njemu sve radi.

  Sto se flesovanja tice, procedura je ista kao na svim ostalim telefonima. Prvo je potrebno da rutujes telefon i instaliras Recovery, potom odaberes custom rom, backup-ujes trenutni rom sa NAND backup-om i instaliras novi rom.

  Sve o Legend-u mozes naci na XDA forumu, recimo ok je ova tema:

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=747890

  kao i naravno ceo podforum za Legend

  http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=610

  Koliko vidim postoji ClockworkMod 3.0.1.4 Recovery Image za njega.

  Tu imas pobrojane dostupne romove za Legend pa ih pregledaj da vidis koji ima Sense.
  by (11.4k points)
  0
  Hvala,cuo sam da kada ubacim custom rom telefon brze radi i da baterija duze traje,pa me interesuje da li je to tacno?
  0

  Da sa custom romom telefon moze da radi brze i moze baterija duze da traje. Sve zavisi od roma. Na primer ako flesujes neki Vanila rom koji je poprilicno lagan u megabajtima i koji je optimizovan, telefon ce ti raditi brze. Takodje vazi i za bateriju. Mada konkretno sve zavisi od izabranog custom roma i od njihove dostupnosti za odredjeni uredjaj.

  Mi smo radili testove nad telefonima sa i bez custom roma.

  Mozes pogledati recimo ovaj klip gde je levo telefon sa cusom romom a desno stock rom (zvanicni)  Ili recimo klip sa Desire telefonom gde su sa leve i desne strane custom romovi a u sredini stock rom. Ovde je razlika u brzini veoma uocljiva.

  0

  Trazio sam na xda custom rom i naisao sam jedan koji mi se svidja,pa dal bi mogao nesto da mi kazes o njemu i dali mi ga preporucujes. hvala

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1022123

  css adaptation by ::eboye::
  ...