• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Pozdrav, nabavio sam dva tableta iz naslova koji su flesovani sa neodgovarajucim firmverom. Uspeo sam da ih ozivim kratko spajajuci NAND. Radi se o rockchip2818 uredjajima. Medjutim ne mogu da pronadjem odgovarajuci firmwer. Flesovao sam desetak komada i jedan za divno cudo radi. Od archos 7 tableta. Ali ne radi mu kamera i zvuk. \\\\\\ti tableti su namenjeni za 2.1 android a ovaj fles je 2.2.1 verzija, cime sam i zadovoljan . E sada dali moze mala pomoc kako da taj image koji radi poso prepravim i osposobim kameru i zvuk, za pocetak. Ili barem ako neko ima ovaj tablet da mi posalje original image za njega .
    in Ostali tableti by (140 points)

    1 Answer

    +1 vote
    nisam vican u kuvanju ROMova, ali zasigurno znam da ti treba boot.img tj. kernel koji u sebi sadrzi drajvere za kameru i audio. Problem je sto nije moguce zapakovan img menjati, bio bi ti potreban source code, pa da ga prekompajliras sa drugim drajverima. Mozda postoji mogucnost eksternog pozivanja drajvera, ali ja nisam vidjao da to neko radi. Mozda da probas da uzmes AOSP 2.2 verzije Androida i onda da nadjes svaki drajver posebno u vidu lib fajlova i kompajliras ih sve u jedan kernel ;)
    by (49.5k points)
    0
    Manje vise si mi objasnio. Naravno mogu sam da nalazim drajvere, ali znas kad cu ih nadjem? Znaci ostaje mi da i dalje trazim. Ili da probam taj poluispravan rom da prepakujem. Hvala
    css adaptation by ::eboye::
    ...