• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Hoću da umesto stare micro SD kartice od 4GB, klase 2, ubacim novu micro SDHC od 16GB, klase 10, u HTC Desire pa me interesuje kako da je samo zamenim i sve bude kao što je sada sa ovom starom?

    Na staroj imam podeljene particije, koliko se sećam to sam uradio sa ovim zipom PB99IMG, kompletan cache mi je prebačen na A2SD+ i sve aplikacije za koje sam imao dozvolu da prebacim na karticu su prebačene na istu.

    Kako da odradim promenu kartica i da sve bude kao sa starom?
    in Opšta pitanja by (940 points)

    2 Answers

    +1 vote
    Ja sam, u slicnoj situaciji (cache nije bio na SD, ali a2sd+ je trazio EXT3 particiju), uradio sledece: Iskljucio telefon, zamenio kartice, usao pravo u recovery. Tamo za svaki slucaj prvo uradio format SD, zatim particionisao karticu - dao EXT3 1GB, SWAP 0, ostalo FAT32. Onda, ne izlazeci iz recovery, mount USB, prekopirao rom.zip na FAT32 particiju koju Windows vidi, i flashovao ROM (uz sve moguce wipe, sto se sad zove full wipe, znaci dalvik+cache+system).

    Ovo je cisto resenje koje sigurno radi. Moguce je da postoje brza resenja - ko ih zna, nek izvoli. Upozorenje, deo koji pada pod EXT particije Windows ne vidi - videce kasnije ROM, kao A2SD storage - pa kartica izleda manja no sto jeste.

    Nisam koristio Cache2SD skriptu - ali verujem da ce novi ROM bez problema to da uradi sam, kad vidi da postoji EXT particija (verovatno se ona koristi za to, a?)

    Da ne napominjem, back up prethodno, svega...

    U to vreme ja sam koristio AmonRa recovery koji je dozvoljavao particionisanje - ClockWorkMode nije. Sad mislim, pazi mislim (ne koristim CWM pa ne mogu da testiram), i CWM dozvoljava particionisanje, ali to proveri pre no sto resis kako ces. Moram da napomenem jos i to da je ovaj sistem resavanja meni ostao jos od Win98 i fdisk pre svega, pa onda bilo kakva petljanja po sistemu, i da ljudi koji stvarno znaju sta rade sigurno mogu brze i lakse ovo da urade nego "sve iz pocetka".
    by (13.5k points)
    0
    Čekaj ne izlazeći iz Recovery-ja kada si išao Mount USB kako si prebacio ROM na karticu? Dok si u Recovery-ju povežeš fon preko USB kabla sa kompom ili...?
    0
    Bas tako. Povezes USB kablom telefon, dok je u recovery, sa kompom, i prekopiras na SD karticu ROM. Onda proveris md5 sumu, za svaki slucaj, ostanes u recovery, iskljucis Mount USB (da bi telefon video karticu), sklonis USB kabl, full wipe, flash. Nije lose da ti je baterija puna kad to radis.

    Prednosti: biras kolika je particija EXT po volji - ako ti je 1GB malo, stavi 1.5 ili 2GB. Osim toga, najbolje ces da vidis koliko ti je brza kartica ako ti je i ROM instalacija sveza...
    0
    Aha! Hvala! Ima na Srbodroidu uputstvo za deljenje kartice: http://www.srbodroid.com/development/uputstva/deljenje-sd-kartice-na-particije/ ali sam mislio da postoji neka varijanta da ih samo zamenim uz određene poteze i da ne moram da flešujem itd.
    0
    Verovatno postoji. Mozda izgleda ovako (nemoj ovo da probas, ovo ja NE ZNAM nego teoretisem):

    Uzmes Linux, ili poteras Linux pod VMWare

    Gparted-om (i kompom) particionises novu karticu po zelji. Onda kloniras staru - prekopiras cache i app foldere na novu EXT3 particiju.

    Ubacis novu karticu u telefon, ukljucis komp, i pomolis se (ako si religiozan) da se ROM butuje.

    Ova se varijanta meni uopste ne dopada jer ne znam kakve sve repove i probleme kopiras sa starog sistema. Bolje od pocetka, ostajem pri tome.
    0
    Ma da u pravu si. I ja koplikujem bzvz.
    +1 vote
    Ja sam to radio preko linuxa, kao sto ivan kaze, veruj mi, nema nista lakse od te procedure. za par minuta sam sve zavrsio.

    ja ti tako preporucujem, ali opet sve je na tebi
    by (7.2k points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...