• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Hoću da prebacim aplikacije na app2sd+, možda i cache, data, ali u uputsvima čitam kako aplikacije trebaju biti na internoj memoriji pre nego se odradi prebacivanje...

    Pa kako da mi budu sve na internoj memoriji kada i ovako nemam mesta na istoj a sve aplikacije koje mogu su prebačene na sd karticu?!

    Koristim HTC Desire tako da nemam dovoljno mesta na internoj memoriji da bi mi sve aplikacije  bile tu pre prebacivanja.

    Može li neko da mi objasni koji je najbolji način da to odradim? I interesuje me ako npr. instaliram samo onoliko aplikacija koliko može da stane na internu memoriju i odradim app2d+ a ostale instaliram kasnije šta sa njima? Kako se posle one prebacuju? Jel istim principom ili...?

    Koristim MIUI 2.4.13 ROM!
    in Opšta pitanja by (940 points)

    1 Answer

    +1 vote
    Najbolje je da ides postepeno, 5-6aplikacija prebacis na internu pa odmah zatim na karticu, i tako sve dok ne prebacis do kraja.

    ali najbolje resenje je da preko recovery-a, ili mozda preko linuxa na kompu odradis particionisanje kartice. Ta particija ce biti u ext formatu ako radis preko clockworka, a preko kompa mozes extenziju sam da joj das koju oces, recimo particija na lewa romu radi samo ako je u fat32 formatu, a na svim ostalim romovima, radi i u ext.

     zatim kad odradis particiju, instaliras program Link2sd i sve tvoje muke su resene. preko njega prebacis app data i cash na particiju a u podesavanjima namestis da ti se nakon toga automatski svaka novo instalirana aplikacija prebaci na particiju.

    ja ga koristim vec par meseci, i nema boljeg resenja. e sad, od velicine tvoje kartice zavisi koliko ces dati da ode na particiju. Ja imam karticu od 2gb a particiju pravim od 512mb. i sasvim mi je dovoljno. jos je nisam napunio a interna memorija mi je uvek slobodna i telefon sljaka extra.
    by (7.2k points)
    0
    E to sam i ja pomislio da uradim ali mi je bilo potrebno neko da potvrdi. Instaliram par app dokle imam mesta, prebacim ih na a2sd+, i tako u krug... E sad. Ja imam karticu od 16GB. U CWM Recovery-u sam je partionisao (ext3=1GB, SWAP=64MB, FAT32=ostalo). Da li link2sd kopira app ili šta hoćeš na SD karticu ili na a2sd+?
    0
    Ok probao sam link2sd i super je! On linkuje app i dalvik cache na a2sd+, što je dobro, aplikacije rade kada mount-ujem karticu ali nije mi jasno da app koje su mi instalirane na sd karticu, a bilo ih je, kada sam ih linkovao nisu oslobodile mesta sa sd kartice! m?
    0
    Probaj da ih prvo prebacis na internu memoriju pa onda ih linkuj.
    css adaptation by ::eboye::
    ...