• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Moram da se pohvalim, kupio sam SGS+, telefon je kao nov, ali ima jednu falinku pa je cena bila prilicno smesna. Falinka kaze sledece:

    (SPEC: Stock 2.3.5, Baseband: I9001XXKPF, Kernel: 2.6.35.7-perfroot@DELL149#1, STOCK DIALER)

     
    Kada me neko nazove i ja se javim nekih 30ak sekundi Dialer je freezovan, ja cujem osobu, ona cuje mene, samo sto ja ne mogu da prekinem niti bilo sta dok ne odmrzne. Kad odmrzne normalno nastavi sa dialerom, pojavi mi se opcija end call i sve...

    Kad pozivam ista stvar, kliknem call i u tom momentu zamrzne sve, telefon ne reaguje, na ekranu prikazan frizovan dialer, zvoni, pricam sve pristojno i tek posle 30ak sekundi mi se pojave opcije end call i to..ista stvar kao kad mene zovu.

    Covek je nosio u servis, posto je pod garancijom, oni su mu rekli da je usla vlaga i da zato zamrzava, i da oni ponistavaju garanciju zato sto to nije njihov problem, na sta sam se ja blago osmehnuo u sebi, jer znate onu nasu staru: "Garancija, ludom radovanje."

    Pa me zanima sta vi mislite, kako bi se ovo moglo resiti..meni sve nesto lici na to da je problem softwerske prirode, posto se odmrzne posle nekog vremena, da se ugasi ili tako nesto to bi bio prob a ovako hocu da je softwerski prob. Doneo sam ga u kucu pre 2 sata, pa nisam stigao jos da se bakcem sa custom romovima ...

    Probao sam da skinem neki dialer, ali sam zaboravio cinjenicu da i taj custom o5 ide preko stock dialer-a...pa isto frizuje na istom "ekranu".

     

    Hvala puno na bilo kakvom savetu/resenju...
    in Samsung Galaxy S Plus by (3.5k points)

    1 Answer

    +4 votes
    U pravu si, 100% je softverske prirode, i ne vidim neko drugo resenje sem da se odmah bacis na custom romove, hvala bogu pa ih za tvoj telefon ima koliko oces. i sam si reko da mu zamena samo dialera nece nesto pomoci, tako da ubaci ti njemu lepo neki stabilni CM9 i zavrsio si poso
    by (7.2k points)
    0

    Kontam prvo da probam preko Odina sa nekim stock ROMom, pa me zanima na sta treba da obratim paznju prilikom odabira ROMa tj da li mogu negde da pogresim?

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1346245

    Mislio sam da odradim I9001XXKPU ... jel dobar taj?

    Telefon je iz Handy shopa, cenim bez brenda, vidim da ovde pisu koji regioni sta, pa sam se malo pogubio...

    Za XXKPU postoji XEO i DBT (Poljska i Nemacka) e sad ja nzm sta to znaci za mene kao nekog iz Srbije koji hoce da ubaci neki od ta 2 stock roma...

    0
    Pa po glasovima, izgleda da je bas tak XXKPU najbolji, tako da predlazem ti da njega ubacis. s druge strane, nema veze dal je iz poljske ili nemacke, uzmi bilo koji. u svakom slucaju oni u sebi imaju i engleski kao podrazumevani jezik, tako da nemas problema. evo bas sam citao kako je goldy odgovorila nekom liku koji se zali da nije jos uvek dobio OTA updejt, i posavetovala ga je da ubaci neki sa strane, tj da uradi isto ovo sto ces i ti.

    ako si jos uvek u nedoumici, sacekaj jos malo, da jos neko da odgovor pa ce se sve razjasniti. meni je zao sto ti ne mogu bolje pomoci, ali nisam imao samsung android pa i neznam ni odin kako se koristi. niti sam do sad fleshovao neke stock verzije, vec sam do sad za moj telefon uvek ubacivao samo custom romove. ali opet mislim da mozes ubaciti bilo koji od ona dva gore navedena.

    srecno
    0
    Hvala puno na odgovoru, meni je samo bitno da radi na engleskom, a za koji ce region biti mi nije toliko vazno. Ja ovaj moj KPF nisam nigde nasao, taj ne postoji jednostavno tj postoji ali ne sa istom kombinacijom (CSC, MODEM itd).

    Nasao sam sve lepo kako se radi sa Odinom tako da mi to nije problem. Sad cu testirati ovaj koji trenutno imam, da vidim koliko baterija drzi i da uradim quadrant da imam neku referentnu tacku, ako razumes. Pa cu sledece punjenje ubaciti jedan od ova dva, verovatno DBT.

    Ali mi se svidja kod ovog trenutnog ROMa sto ima srpski swype...  
    0
    E pa super, odlican nacin za testiranje. a za swipe, neznam sta da ti kazem, ti fleshuj ovaj, pa ako naidje neka srpska verzija roma, tj za nase trziste, ti ga fleshni naknadno
    0
    Mislim da sam otkrio u cemu je problem. Proximity senzor ne radi. Probao sam na *#0*#  i dobio 0 ...ostalo sve radi...



     

    Ako proximity samo gasi ekran kad primaknem na uvo, onda mi nije problem. Verovatno zato i zakuca dialer posto poziva proximity senzor a on ne reaguje pa se stvori bug.
    +1
    0
    Ovo je za Desire S, mislis da nema veze?
    +1

    Samo da javim da sam uspeo da iskljucim senzor... metoda Hardware Disabler sa marketa...a kako se zove senzor i koji su drajveri sam otkrio sa Android Sensor Box isto market app...

     

    Hvala svima ...

    css adaptation by ::eboye::
    ...