• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    in Samsung Galaxy S3 by (140 points)

    1 Answer

    0 votes
    Postoje 4 varijante SGS III (GT I9300 je International, a postoje i T999, I535 i I747). Ona koja se kod Vas i kod Nas prodaje (Mi nismo u Srbiji, a velika slova su šala) je International. U USA  se prodaju 3 varijante koje zavise od (stara srpska reč) provajdera - AT&T, Verizon, Sprint. Posto neki od ovih provajdera imaju LTE (novija varijanta 4G mreza, zamenila Wi-Max), a nije bilo cetvorojezgarnog procesora koji podrzava LTE, americke varijante nemaju isti procesor kao International verzija. Nisam siguran zasto nemaju ni FM Radio. Varijante koje se prodaju u SAD imaju 2 GB RAM-a. I na kraju, neke varijante koje se prodaju u USA, imaju CDMA modem, a neke GSM (CDMA kod nas ne bi radio, GSM bi).

    Zakljucak: ako ti ortak donese GS III iz USA, on ce verovatno biti sa Snapdragon dvojezgarnim procesorom umesto sa cetvorojezgarnim Exynos 4412, imace Adreno 225 umesto Mali 400 graficki procesor, nece imati FM radio i mozda ce imati 2 GB RAM-a. Nikakve razlike u "funkcijama" nema - samo se hardver razlikuje (osim ako FM radio ne brojimo u funkcije, onda je to jedina stvar).

    Nek samo proveri da je GSM varijanta, jer bi ti CDMA bio potpuni promasaj. Bice ti potreban adapter za punjac, ima ih u svakom bolje snabdevenom dragstoru. O razlikama, prednostima ili manama jednih i drugih procesora/grafickih karti ne bih, nisam strucan za to.

    verovatno, zato sto ce ga Verovatno kupiti "skinutog sa mreze", to jest od jednog od ovih provajdera. Mislim da se u USA prodaje i International verzija, ali otkljucana kosta kao u Evropi i nema interesa kupovati tamo onda.

    Kako proveriti? Nemam pojma. Ako pise ime provajdera negde na kutiji ili telefonu, onda je Snapdragon i Adreno, i 2 GB RAM-a. Verovatno i pise GSM ili CDMA.
    by (13.5k points)
    0

    Evo da dopunim Ivana...(spid testovi, benchmarKi....)

     

     

    I jos da dodam, ne znam za funkcije, ali harverski bi trebao da bude malo losiji. Ali ja ti preporucujem ako ikako mozes da nabavis International (ima i u USA international, samo treba naci) jer ce za njih biti mnogo jaca podrska na XDA...bar ja tako cenim. A drugaciji su harveri pa je jasno da softver nece biti 'prenosiv' sa int na sprint/at&t/tmobile itd...

    0
    Odlican video. Ja vidim ono sto zelim da vidim - quadcore pobedjuje svaki put. Nisam odgledao do kraja, da vidim kako se visak od 1GB RAM-a manifestuje posle svih ovih aplikacija - valjda su testirali i to. E da, za flashmaniacs - Verizon verzija ima zakljucan bootloader (ostale USA verzije, ni International, nemaju). Ovo jeste moguce zaobici, ali nije lepo od Verizona!
    0
    Razlika je mala, manja nego sto sam ocekivao, ali verujem da je International bolji u svakom pogledu ... Kod nas LTE nije ni u planu cenim (a i nzm da li bi USA-Verizon radio na nasoj LTE mrezi, nisam bas upucen) tako da glavna funkcija USA verzije koja je njima bila 'opravdanje' da oslabe specifikacije pada u vodu...
    0
    This, plus glasine (nisam video potvrdu u prodavnici) da ima nekih "jedinica" koje imaju male razlike u pozicioniranju ekrana (navodno je "bezel", crna pozadina koja postoji sa svih strana ekrana, na nekim telefonima bila za dlaku nejednaka sa leve i desne strane ekrana) su razlozi sto sam, umesto da kao prosli, narucim telefon iz USA, otisao u prodavnicu i ostavio.. ajde da ne idemo tamo. Pare prodavcima.

    Jos se nisam pokajao.
    0
    Oticicu u off-topic, ali LTE je blize nego sto mislimo

    http://telekomsvet.blogspot.com/2011/11/svetski-trend-i-u-srbiji.html
    0
    Jos jedan off-topic, ali ja u kuci svojoj kamenoj u Novom Sadu moram da drzim na GSM only jer kad ukljucim WCDMA signal bude 0-1 eventualno 2 ako je badnji dan. Tako da bolje da se time pozabave... lepo od njih sto prate trend, ali verujem da ce prijem kvalitetne 'pametne' mreze biti moguc malom broju ljudi.
    0

    Malo sam bio skeptican po povodu LTE uvodjenja u Srbiju tako brzo, pa sam "istrazivao" - i nisam daleko odmakao, isti autor, ista stranica, malo kasnije - kaze ovo: "Prihodi od mobilnog broadbanda padaju brže nego troškovi i veliki problem je kako monetizovati ulaganja u LTE."

    Skup je LTE. Treba mreza, treba prodati LTE telefone, i treba (najvaznije) da MB bude dovoljno jeftin da korisnici tih LTE telefona trose dovoljno MB da se to <insert provider here-u> isplati. Ovih dana UK uvodi LTE. Srbija ce, mislim, da saceka PayPall, pa onda (a svi znamo kad ce PayPall).

    0
    Pa sve je stvar isplativosti, ali mislim da smo jedna od nacija koja je mobilnu telefoniju najbolje prihvatila u svetu (za pravo cudo).

    Poenta je da je sve spremno za LTE, a kad ce biti pusten u rad, to je ogromne pitanje, tj. pitanje nas korisnika i halapljivosti provajdera
    +1
    Halapljivost provajdera nije dobro dovoditi u pitanje - da ne rese da dokazu. U fazonu "ti ces meni da nisam dovoljno halapljiv..."
    css adaptation by ::eboye::
    ...