• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Niko (pa ni prodavci u Telenoru) nije mogao da mi odgovori koju vrstu procesora ima HTC One S koji se može kupiti u Telenoru.

    Prema svemu što sam pročitao, meni i nije toliko bitno koji je procesor što se tiče performansi, obzirom da su im performanse skoro iste. Bitno mi je to što nigde nisam našao da postoji način da se rootuje HTC One S sa S3 procesorom. Da li neko zna koji procesor ima HTC One S u Telenor mreži i kako može da se rootuje?
    in HTC One S by (170 points)
    edited by

    2 Answers

    +1 vote

    Odes na Google Play i instaliras aplikaciju CPU Spy.

    Videćeš koju frekvenciju ima. Ako je 1512Mhz onda je S4, ako je oko 1700Mhz (ne znam tačno, par MHz gore-dole) onda je S3.

    Koliko sam ja čuo naši otrcani operateri narodu uvaljuju S3 jer je telefon jeftiniji nego S4 a oni ga prodaju ne kao da je S4 nego kao da je S7 i na taj način više zaradjuju. 

    Kako telefon rutovati:

    Evo linka, ali, molim te, čitaj redom i ne preskači text, ne budi lenj da odvojiš 10 min više:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1604677

     

    Ps. rutovanje nema veze sa tim koju verziju imaš S4 ili S3.

    PPS. S4 procesor je brži od S3 tako da, performanse nisu skoro slične nego nisu slične. 

    Pozdrav.

     

    by (460 points)
    0
    Dobro, nismo se baš sve razumeli, ali dobio sam informaciju koja mi je bila najbitnija.

    1. Znam za navedenu aplikaciju, ali jednostavno, mislio sam neki drugi način da se vidi, obzirom kada odeš u Telenor, ne možeš baš na telefonu koji ti pokazuju da skidaš i instaliraš aplikacije. Znam i način da se uđe u hboot, samo mi nije bilo jasno kako da to učinim na ovom telefonu jer je jednostavno previše brz. Poenta je da se treba skroz utišati zvuk i tek onda ide sa standardnim postupkom pritiskanja volume down i power dugmeta

    Eh da, za sve ostale koje to interesuje ukoliko tamo piše Ville onda je S4, ukoliko je Ville2 onda je S3 (ne zamerite ako piše slično, ali nemam telefon kod sebe)

    2. Drugi deo tvog odgovora je ono što me je interesovalo, obzirom da moram rootovati telefon  da bih mogao da ubacim karticu drugog operatera, zato hvala još jednom
    +1
    Opa, nismo se razumeli opet

    Ti zelis da ga skines sa mreze iliti dekodiras ;)

     

    Zato ne moras imati rutovan telefon. Cini mi se da na XDA imas unlocker, pa se malo potrudi i nadji kako da izgenerises kod.

    Telenor daje S3 telefone, provereno.

     

    Pozdrav
    0 votes

    Root za S3 i S4 je razlicit. 

    Pisali smo ovde o rutovanju za S3 model, mada ti ne bih preporucio jer trenutno postoji samo jedan Sense ICS rom za njega. 

    Sto se tice skidanja sa mreze, besplatno trenutno nije moguce (niti ce, najverovatnije, biti), moras platiti u nekom servisu, ali obavezno prvo isprobaj sa drugom karticom, posto je moj bivsi One S, kupljen kod operatera, bio otkljucan. 

    by
    css adaptation by ::eboye::
    ...