• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Poslije skoro dvije godine korišćenja telefona HTC Desire HD, za koje vrijeme nijesam imao ni jedan problem sa njim, prije dvadesetak dana sam kupio HTC One X. Nakon prvobitnog oduševljenja, sad već imam ozbiljan problem.

    Danas mi se na vrhu ekrana (odmah ispod znaka HTC) pojavila površina nepravilnog oblika (najviše liči na elipsu cca. 5mmx2mm), žućkaste boje, blago se razliva pod pritiskom prstiju, stalno je uočljiva, ali se najbolje vidi na crnoj i pogotovu bijeloj pozadini.

    Odmah sam konsultovao par servisera i njihovo mišljenje je da je svakako hardverski problem sa ekranom. Neki su mi rekli da to može nastati od jakog pritiska ekrana na tom mjestu, zbog izlaganja visokoj temperaturi, ili jakoj svjetlosti (?), ali sam siguran da toga svakako nije bilo. Jedan smatra da se radi o grešci u aparatu, da ta žućkasta površina može samo rasti, i da telefon svakako ponesem u ovlašćeni servis (jer je pod garancijom) i da tražim da ga zamijene.

    Prvo, zanima me da li je neko imao sličan problem (ili čuo za njega), i kako ga je prevazišao?

    Drugo, s obzirom da sam telefon prvog dana rutovao (po uputstvu sa Srbodroida, http://goo.gl/hwG2f), da li je dovoljno da uradim restore NAND Backup-a urađenog prije samog root-a? Tj. da li važi garancija ako telefon nije root-ovan, ali mu je otključan Bootloader?

    Unaprijed hvala na odgovorima!
    in HTC One X by (210 points)

    2 Answers

    +2 votes

    Zao mi je sto to cujem, posto sam isto prethodni vlasnik DHD-a, a sada HOX-a.

    Ja nemam problem te prirode ... sreca. Medjutim cuo sam za taj problem i pre nego sto sam kupio telefon. Tacnije ovde sam video problem. Ali sam nasao i resenje. Koliko sam ja shvatio citajuci te tekstove, radi se o tome da se to desava prilikom duzeg zagrevanja ekrana koje moze biti uzrokovano suncem (spoljasnjim faktorom) i zagrevanjem samog telefon (interni faktor). Telefon ce se zagrejati na ovaj nacin npr. prilikom duzeg igranja neke zahtevne igre, kompresovanja nekog videa, dugog download-a preko 3G-a i sl. Znaci sve kompleksnije radnje koje duze traju.

    Kako sam iz uputstva za popravku video, treba staviti brightness na maksimum, staviti da bljesti bela boja i tako celu noc dok je na punjacu. Neki kazu da su uspeli da srede.

    A sto se garancije tice ... mozes da vratis NAND, ako nije rutovan, super, ako jeste, onda ga vratis pa uradis unroot (ima opcija u SuperSU aplikaciji).

    Druga opcija ti je da uzmes RUU sa iz prvog posta sa ovog linka. Neka bude za tvog provajdera, ili WWE ako nije vezan za provajdera i gledaj da kaze npr. East Europe ako je to lokacija gde se koristi (mi spadamo tu).

    Idi u Fastboot mode i pokreni RUU, flesovace ti telefon sa stock ROMom, ali ti nece zakljucati bootloader.

    Bootloader mozes zakljucati tako sto ces u fastboot modu da kucas:

    fastboot oem lock

    e sad, pisace u bootloader-u RELOCKED umesto predjasnjeg LOCKED i UNLOCKED. Ovo moze biti problem kod nasih prodavaca i operatera.

    Ja sam cuo da u EU priznaju RELOCKED na garanciju, ali ne znam tacno. Ako si u EU uzeo tel. onda ekstra, ako nisi, pravi se mutav i reci da si takav dobio

    Ajd sa srecom!

    by (49.5k points)
    +1

    Puno hvala na odgovoru!

    Nakon što sam sinoć postavio ovdje pitanje našao sam na XDA rješenje koje si naveo u odgovoru, i ostavio sam telefon preko noći da bliješti na punajču. Za sad sam prilično zadovoljan rezultatom, žuta mrlja je gotovo neprimijetna, nijesam siguran da li nazirem gdje je bila ili mi je u glavi ostavila mentalni otisak. cheeky Za svaki slučaj ću ga i noćas ostaviti tako.

    Danas stvarno nijesam imao vremena da ozbiljnije koristim telefon, pa ne znam da li će se mrlja pojaviti kad se intenzivnije zagrije, ali ako se problem nastavi javljati svako ću po tvom upustvu unroot-ovati telefon i zaključati bootloader i reklamirati ga ovlašćenom serviseru.

    Hvala još jednom!

    0
    Kul, drago mi je da funkcionise tretman

    Ajd javi i ako se zute mrlje jave
    0 votes
    od juce i ja imam isti problem, mrlja se pojavila na istom mestu gde i tebi
    by (140 points)
    0

    Obavezno odradi proceduru koju je @eboye naveo u svom odgovoru.

    Meni se (da kucnem smiley) od tada mrlja nije pojavljivala.

    Srecno!

    css adaptation by ::eboye::
    ...