• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  32.4k users

  0 votes
  Posle duzeg mirovanja (npr preko noci) ujutro ne mogu da upalim ekran na telefonu!Telefon nije iskljucivan,pritisnem meni ,tasteri zasvetle,ali se ekran ne pali..(Probao sam da pritiskam sve dugmice na telefonu,ali nista).Moram da vadim bateriju,tada se ukljuci normalno,radi neko vreme kako treba,posle opet......
  in HTC Tattoo by (120 points)

  2 Answers

  0 votes
  Pokusaj da kada se to desi, pokusas da upalis telefon, kada se upale svetla, sacekaj jedno vreme, telefon ce verovatno da se upali vremenom. Kada se upali, pogledaj koje su aplikacije aktivne u nekom od task managera. Jer verovatno neka aplikacija radi u pozadini koja optereti procesor, tako da telefon u tom trenutku nema dovoljno procesorske snage da podigne sistem.

  Takodje probaj battery monitor widget ili system panel aplikaciju, i ukljuci monitoring, jer ces na taj nacin moci da vidis koja aplikacija je uzela najvise procesorske snage.

  I naravno, deinstaliraj aplikaciju koja pravi problem.
  by (49.5k points)
  0
  Ma nista se ne desava.....Evo malo pre sam pritisnuo meni da bi se upalio ekran i da ga odkljucam ,tasteri  meni,slusalica ...svi zasvetle neko vreme a ekran se ne pali !!!!Cekao sam neko vreme,pa ponovio,...isto!!!Imam advanced task killer kojim gasim sve pozadinske aplikacije,tako da ne znam sta moze da radi u pozadini?Jednostavno ne upali se displej  i ne mogu nista da uradim jer je zakljucan dok ne izvadim bateriju!!!Ne znam sta da radim,inace imam cyanogen 7...
  0 votes
  Mislim da je eboye u pravu. Sigurno imaš neku aplikaciju koja ti "pojede" procesor ili memoriju. Definitivno deinstaliraj advanced task killer, totalno nepotrebna stvar, možda ti i on pravi problem. On uporno radi, uzima ti procesor i memoriju da bi ubijao procese koji se posle toga sami ponovo pokreću i tako u krug.
  by (410 points)
  0
  Vidim da je pitanje starije, nisam bas citao sve odgovore, razlila se tema. Ali imam jedno pitanjce, sta se dogodi kada utaknes punjac? Ukljuci li se tada ekran?
  0

  Kad normalno radi,da!

  Ali kad se desi ta zafrkancija da ne mogu da ukljucim ekran,ne desava se nista ni kad ukljucim punjac...Zasvetli gore dioda da se puni,zasvetle tasteri,ekran jok..Evo vec dva dana radi sve ok.Resetovao sam ga i instalirao samo neke neophodne programe.Ali kad god pritisnem meni da upalim ekran,ukljucujem sa strahom da li hoce,ili nece crying

  0
  Puno hvala na odgovorima!!!

  Ne razumem samo ovo oko alarma,da ne bi ni trebalo da moze???

  Misllio sam na foru kao kod nokie da navijem alarm za budjenje i iskljucim telefon,a on ukljuci alarm da me probudi i pita da li hocu da ukljucim telefon...

  To znaci ne moze na HTC-u?
  0
  Nisam nešto istraživao po tom pitanju, ali po mojoj logici ne bi trebalo da može. To je tzv "pametni" telefon, on ima operativni sistem na kojem je instalirana aplikacija alarm. U tom slučaju ta aplikacija ne može da se pokrene ukoliko prethodno nije pokrenut operativni sistem. Isto kao kad bi kompjuter trebao automatski da se upali u neko određeno vreme. To je već programiranje niskog nivoa i nisam siguran da li funkcioniše, tj postoji mogućnost za isto, na "pametnim" telefonima.
  0

  Ok,hvala na odgovorima,puno su mi pomogli.

  Telefon mi sad radi,normalo,za sada nemam muke sa paljenjem ekrana (pu pu pu da ga ne ureknem,sto bi rekle babe smiley).

  resetovao sam telefon,i mislim da mu je to pomoglo.Mada ga sad punim samo njegovim punjacem(originalnim) a ne i sa punjacem od HTC Artemisa.Mozda sam tu zeznuo stvar,mislim da mi cak i baterija duze traje????

  css adaptation by ::eboye::
  ...