• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Kako da izbacim nepotrebne app iz roma,ili da ubacim one koje su mi potrebne u rom? Da li je to moguce samo raspakivanjem .zip fajla,znaci udjem u sistem/app i obrisem/ubacim?

    I da li neko zna gde ima da se skine telenorov rom za ovaj mode(htc explorer)? Trazio sam po netu i ne mogu naci,prvenstevno mi treba zbog srpskog recnika koji hocu da kopiram u nov rom i mozda jos neke stvarcice.
    in HTC Explorer by (990 points)

    1 Answer

    +1 vote
    Izbacivanje neoptrebnih aplikacija iz roma mozes izvrsiti pomocu recimo Titanium Backup-a (skines sa Play Store) ali telefon mora biti RUTOVAN!

    A aplikacije u system/app sam do sada samo menjao, staru za novu, ali verujem da mogu i da se dodaju nove ali moras da "set premissions" ... ali nemoj me drzati za rec za ovo.

    Telenorov ROM, tesko... a evo ti neki RUU-ovi worldwide, pa biraj.... nadji na netu koji ima srpski...

    http://www.htcruu.com/?dir=Pico

    Jos jedan savet: Ako nisi iskusan, nemoj cackati, editovati, nista vezano za system foldere, jer mozes da bootloopujes ili tako nesto. Mnoge stvari na Androidu nisu copy/paste > radi.
    by (3.5k points)
    0
    A ja se nadam da se za moj sve lepo doraditi,makar i CM9,zadvoljicu se i sa tim ROM-om. A i CM10,kao i Sense 4...sad i ja hocu sve hahaha...ovde su develpori malo lenji, xD tj. nisu, razumem ljude,rade u slodobno vreme da bi zadovoljili potrebe korisnika,iako od toga i nemaju neke koristi,prosto mogu da zadrze samo za sebe.

    Ma radi kao doxa meni je sasvim dobar,i zadovoljan sam performansama
    A sto se tice kupovine preko paketa,gde nije bio best-buy,kupio sam ga dok je bio na snizenju za samo 1000 kinti u telenoru.

    A smo se raspisali,haos
    Hvala,vec ne znam koji put. Lik si ;)
    0

    "kupio sam ga dok je bio na snizenju za samo 1000 kinti u telenoru."

    Kolega uzeo HTC WF S pre nekoliko meseci 15 hiljada dao... o.O A telefon isti/losiji. Tako je to kad ljudi ne prate, ne raspitaju se nego odu tamo pa prodavacica baci spiku, misle da je space shuttle.

     

    Ako smo se raspisali.

    0
    Ma ja sam citao da su telefoni isti po performansama cak i da explorer dere po nekim stavkama,sem kamere i nekim sitnicama,ali telefoni skroz slicni,po specifikacijama,ali je zato WF S dosta skuplji. I sam kazes da je tebe iznenadio,a ja da sam zadovoljan ;)

    A Desire C sto je izasao,precenjen je a slican exploreru,samo sto ima 1GB ROM-a i kameru 5MP i da,dobio je official ICS,sto moj nece dobiti,ne kontam zbog cega,ver. zbog manjka ROM-a,ne verujem da je zbog RAM-a,jer imaju isto 512MB.

    Mislim,meni dobro dodju saveti,nije bespotrebno raspisivanje ;)
    0
    Ne radi se tu o RAMu i ROMu, kako CM gori na svakom. Nego interes, nije se prodavao dovoljno/ nije flagship model .. nije im interesu da trose resurse na update njega. :\

     

    Tako SGS+ izasao marta prosle godine, nece dobiti ICS oficijalni. Zato sto je mali tiraz kako da kazem...
    0
    Sto jes,jes...nisu toliko prodati i popularni. Samo neka dev.srede neki ROM bez bug-ova i ja cu biti srecan
    css adaptation by ::eboye::
    ...