• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Zdravo!
    Koristim telefon HTC Desire Z (koji je overklokovan na 1GHz) sa CoreDroid ROMom (već duže vreme), i pokušao sam da instaliram nekoliko HD igara, ali one nažalost nisu radile.
    Pre svega, Fast Five: kada je igra pokrenuta, i kada se pojavi ekran za učitavanje onda se zamrzne ceo telefon i nakon toga moram izvaditi bateriju.
    Real Racing 2: kada je igra pokrenuta, prilicno se koči, a prilikom učitavanja trke naglo se ugasi igrica.
    Asphalt 6/7 i Modern Combat 3 neće ni stići do ekrana za učitavanje - igre se odmah ugase.
    Razlog zašto tražim pomoć je zato što sam instalirao Asphalt 5, NFS Shift i Hot Pursuit, i te igrice savršeno rade - bez kočenja (posebno aludiram na NFS Hot Pursuit, koji ima veoma dobru grafiku).

    Dakle, da li neko zna kako da se reši ovo, ili da mi preporuči nešto da pokušam da uradim? Hvala unapred!

    P.S. Samo da znate da sam lepo instalirao ove igre, sa promenjenim "Build.prop" fajlom za Gameloft igre, ali pretpostavljam da nije problem u tome(?)
    in Igre by (150 points)

    1 Answer

    0 votes
    Problem je u tome što ti je telefon ipak slab za takve igre. Probaj sa Chainfire3D, napravi prvo nandroid za svaki slučaj, instaliraj drajvere preko aplikacije, i podesi šta ti treba. Aplikacija ti "pokvari" grafiku sa igrice kako bi tvoj telefon mogao da je pokrene, ali pokretanje je i najbitnije. Srecno!

    p.s Posle nadji negde na xda drajvere za tegru, itd..
    by (6.4k points)
    0
    Ali u listi podržanih telefona za sve gore navedene igre se nalazi i moj, a uz to mi je procesor overklokovan. Možda je problem do nabudženosti trenutnog ROMa pa to usporava grafičku i procesor, tako da ću svakako pokušati da te igre testiram i na druge ROMove kad budem imao vremena.

    Inače, hvala ti što si me savetovao kako to da rešim na najbrži mogući način, pokušaću to što si reko pre svega, sigurno bi urodilo plodom.

    P.S. Kakvi su to drajveri za Tegru, ja ne vidim da se ta reč igde spominje u specifikacijama za moj telefon?
    0
    Drajvere za tegru naknadno instaliras preko chainfire-a. Ako hoces stavicu ih na box pa cu da ti posaljem.
    0
    Sada vidim, i za moj HD2 ima taj core droid. Instaliraj neki Ics, ili Jb covece Kod mene je slucaj da je vecina igrica bagovita na 2.3, ali ics, ili jb kad instaliram, k'o psp da sam uzeo. Bolje su uradjeni drajveri za graficku na 4.0+
    0
    Baš sam nameravao da ubacim neki ROM sa ICSom, uradiću to definitivno Hvala još jednom!
    0
    ICS/JB su preporuka u svakom slucaju ne samo zbog igara nego dizajn i sve ostalo... I savetujem da vidis da li postoji neki stabilniji JB (da sve radi kamera i sve) ako postoji ubaci njega. ICS je dosta sporiji...nisam primecivao dok nisam presao na JB.

    Inace sto se mog iskustva tice ja sam na Quadrantu sa stock 2.3 imao oko 1600+, a na ICS 2 600+ , ali nisam imao nikakvu osetnu razliku u performansama... Zahtevne igre rade kako su radile...zadovoljavajuce.

     

    (u pitanju je SGS+ 1,4GHz Snapdragon, Adreno 205)
    0

    Hvala na savetu, ali koliko ja vidim nema trenutno nijednog stabilnog JB ROMa za moj telefon, nažalost :/

    Sto se tiče ICSa, instalirao sam ovaj ROM i prilično je brz, ali zato kada sam ubacio igricu NFS Hot Pursuit (koju sam spomenuo u prvom postu), radila je dobro ali zato je zvuk "seckao". Zato sam uzeo i ubacio onaj program Chainfire 3D (sa Qualcomm drajverom) i radilo je još bolje, ali je zvuk i dalje "seckao" Verovatno je problem do drajvera za zvuk(?)

    Ne verujem da postoji neko rešenje za ovaj trenutni problem, tako da mi ne preostaje ništa drugo nego da probam neki drugi ROM...

    0
    Ovaj rom deluje lepo, finalna verzija, sve radi, kernel 3.x ... Zadovoljan sam.

    Cudno da nema nikakav JB, valjda ce sad preci kad su zavrsili ovaj.

     

    Sto se zvuka tice:

    1. Proveri na ovoj temi da li jos neko ima problem, citaj malo postove, ne moras sve... mozes recimo da pretrazujes svaku stranu za rec Sound ... ides redom i CTRL+F Sound..  Mozda su nekom resili.

    2. Cuo sam da npr GTAIII na starijim telefonima radi solidno, ali zvuk sece, zato sto je to izgleda zahtevno ... ugasi ton i cao.
    0
    Na mom telefonu GTA3 laguje, FPS 5..

    Ali dobro, ne zalim se s obzirom na to da je telefon izasao 1.1.2009

    Pusta i 720p, rade Dead trigger, Real racing 2, Most wanted, itd.. Cudo od telefona.

    1ghz, adreno 200

    Sto se tice tvog ICS-a i problema sa zvukom, stvarno ne znam sta moze da bude..Kao sto thinker rece, ugasi ton i bole te.

    Probaj i 4.1, nema veze ako ima neki bag, obicno je nesto sitno.
    0
    Ja sam GTA3 probao, radi bas lepo, ali ta verzija krekovana koju sam imao nije nesto radila, i posle 20 sec freezuje. :\  Kasnije me mrzelo da trazim drugu...

     

    Koliko vidim na ovoj listi ROMva (na XDA) za DesireZ nema ni jednog JB... ICSova ima dosta ali nijedan JB...
    css adaptation by ::eboye::
    ...