• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Imam HTC HD2,gingerbread 2.3.7 i ROM-MIUI 2.4.20. Sa MIUI saita sam skinuo(preko aplikacije za update miui romova direktno na sd karticu) MIUI 2.11.30 ICS

    POSTUPAK: Udjem u MAGLDR,osma stavka je AD recovery,udjem tu i obrisem(wipe cache partitiom)zatim obrisem dalvik cache.Vratim se korak nazad i otvorim install zip from sd card. nadjem zip fail idem na ok i otvori mi aroma instaler i pise

    Choose install location: Insatl to NAND ili Instal to SD-EXT,tu biram nand posto mi je sd klase 4 pa mislim da nebi radila kako trba.Zatim sledi pitanje koje ne razumem-Default connection:RMNET Connection-check to enable RMNET connection, or leave this unchecked for PPP connection(default). Tu ne cekiram nista i pocinjem instalaciju.Kad zavrsi instalaciju automatski izlazi cekirano za reboot.Posle reboot-a upali se beo ekran sa HTC logom krene da butuje i zamrzne na crnom ekranu sa MIUI logom(xiaomi) i tako ostane satim(prvo sam mislio da mu trba dosta vremena da pokrene ali to traje vise sati) i telefon je nemoguce ugasiti osim vadjenja baterije.

    Ako neko zna gde gresim,molio bih ga za prost odgovor bez strucnih termina i skracenica posto sam samouk i slabo baratam  njima. Pozdrav i unapred hvala.
    in HTC HD2 by (120 points)

    1 Answer

    0 votes
    Posto i ja imam HD2, mogu da ti pomognem. Rmnet ti je stabilnija konekcija sa malo sporijim netom(3G, Hsdpa, Edge) dok je ppp nestabilan, ali brzi. Tu biraj rmnet(ja koristim). E da, moras i factory reset pre wipe cache i dalvik cache. Sada, moguc razlog zasto nece da se upali je jer imas malu sistemsku particiju pa treba da je povecas preko toolkit-a. Moras prvo da mi kazes koliku sistemsku particiju imas i koliko ti trazi. Daj link za rom. Nemoj nista da radis dok mi ne kazes tacno kolika ti je particija da ne bi doslo do brick-a. I da, koji magldr imas, 1.13?
    by (6.4k points)
    0
    http://miui-hd2.blogspot.com/?m=1#! Skini odavde ovu verziju koja pise u naslovu.
    0
    Hvala Milose-ovako Magldr je 1.13,sistemska particija je total 185MB used 127MB,free 52.68. Rom sam skinuo preko app MIUI Rom Downloader. tako da link nemam.
    0
    Vidi da stavis sistemsku nesto tipa 250mb za svaki slucaj, cisto da se ima. To pretpostavljam da znas kako se radi, a ako ne znas:

    1. Skines onaj toolkit

    2. Udjes u magldr->usb flasher

    3. Upalis toolkit

    4. Povezes kablom komp i telefon i videces da se na telefonu pojavilo USB.

    5. U toolkit-u, Magldr repartition-->Cache size(7 stavi, to je nebitno), onda klinkes na repartition pa te pita koliko hoces, a ti mu ukucas 250 npr., i ok. Onda samo prati uputstva i ne diraj telefon dok se proces ne zavrsi.

    Za vise interne memorije, napravi particiju na sd kartici preko cwm-a, stavi 1024mb, swap 0 kad te bude pitao.

    Onda pri instalaciji rom-a ides:

    1. Wipe data/factory reset

    2. Wipe cache partition

    3. Advanced/Wipe dalvik cache

    4. Flash-uj superwipe skriptu da ti lepo formira particiju sd kartice.

    5. Opet udjes u recovery(posle superwipe-a se telefon restartuje)

    6. Odes na instalaciju rom-a, pa izeberes DataOnExt u aromi i nastavis posle dalje.

    Sto se tice reparticionisanja bootloader-a, uglavnom ti za svaki rom pise koliko ti treba tako da kada ti treba, ti promenis preko vec pomenutog postupka.

    Ako imas jos pitanja, ti reci. Inace ne znam koliko ti treba za taj miui jer ne pise nigde. Zato sam ti rekao da stavis malo vise.

    Srecno.
    css adaptation by ::eboye::
    ...