• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Poštovani,

     

    Imam jedan veliki problem od ovog ponedeljka. Moje sumnje idu na taj dan jer je pre toga isao kao podmazan i sve brzo bilo, taj dan sam dosta snimao vani i telefon je isao iz dzepa u ruku i obrnuto, tako nekih sat i po do dva sata. Kako znate i sami ovih dana nije toplo nimalo, sumnjam na tu nizu temperaturu. Jos po zlu, pri vracanju iz skole imam obicaj da citam po netu drzao sam ga u ruci i dosao u kucu i teleofn sav pomaglio, znaci hladnoca. Znam da sam tu zezno, ali da vas pitam, da li je to moglo da ga osteti? Poprilicno se razumijem u racunare i te stvari, stavise programer sam i ne ide mi u glavu.

    Sada on radi ok sve, ali na trenutke zastopa i ponekada mu moram bateriju izvaditi jer nece da odledi a cesto i sam dodje sebi, jedno gasenje i ponvo kada upalim popravi problem ali ne uvjek i ne na dugo vrijeme.

    Kako znate da GNex ima oko 13.3GB dostupne interne memorije, telefon je ranije radio ko zmaj do 7gb slobodne, na 4 vec pocne da sjecka malo i postane usporen, a ono izmedju je tu negde, neznatno primjetno, tako je bilo pre mjesec dana kad sam ga kupio tj kada je bio nov. Sada se to sve desava na 7GB, sjecka i nestala je ona uzivancija od prije. Takodje usporenost primjetim po MX Playeru, kada pustim HD video u njemu, on sada sjecka na H/W (ja ovo nazivam hardver decode) dok na S/W (softversko) ide fino, ranije je sve islo ko podmazano na sve modove i nije bilo potrebno cekat ni sekundu da prebaci na zeljeni dio klipa, sada i to treba cekati.

     

    Imate li kakve savjete ili slicne problem da podjelite sa mnom, ja cisto sunjam da je ovo hardverske prirode nekako mi tesko povjerovat da ga tako lako ostetiti, prije mi mirise na sistem softver, nisam nikada ni rootovao, niti probavao nabaciti 4.2 android iako mi stalno nudi, sve sto sam cackao po njemu je sto sam ukljucio developer tools kada sam programirao nesto pa je ukljucen na debug mode.

     

    Hvala svima unapred i hvala sto ste procitali ovaj dugacki tekst,

    Lijep pozdrav
    in Nexus Galaxy by (180 points)
    recategorized by

    2 Answers

    0 votes
    Ja bih mu prepisao sistem preko odina, samo zapiši tacno kako se zove build,  i potraži na sammobile.com svoj firmware. I ostao bih na 4.1.2, noviji pate od random reboots (kažu da factory reset pomaže al nije dokazano). Do a back up, ofc.
    by (13.5k points)
    0
    Hvala Ivane na odgovoru, Za pocetak cu pokusati sa factory resetom jer imam losa iskustva sa flashovanjem romova i slicnih radnji kada sma pre par mjeseci brickovao x10 potpuno. Takodje, jos sam primjetio da su radio prijemnici sporeni, tj bluetooth je sporiji dost anego prije, sjecam se da sam pre par sedmica prebacivao 40ak MB klip sa nekog starog sony ericssona i preleti fajl za dosta kratko vrijeme, ide 250kb/s u prosjeku, danas sam pokusao razmjeniti 15MB klip sa Galaxy SIII i trajalo je vjecno. Takodje, posto Nexusi nemaju mogucnost spajanja sa kompom klasicnom metodom plug and play koristim AirDroid aplikaciju koja preko lokalne mreze preko wifi-ja prebaci fajlove, i to je strasno sporo, samo ocitavanja login stranice AirDroida traje a da ne pricam da je brzina sa 2-3MB/s opala na 600kb/s Da li sam u velikom problemu ili bi ovo sve trebalo da je softverske prirode? Hvala i lijep pozdrav.
    0
    Ja u životu nisam uradio factory reset i ne znam vredi li. Novi sistem provereno menja te stvari koje pominješ na bolje - ostajem pri svom odgovoru. Jedino nisam siguran da GNex ima firmware na sammobile.com,  pretpostavljam da ima jer je Samsung made, ali nisam proveravao. Sve radim telefonom,  uopste  više i ne palim komp kući :-) To doduše  nije izgovor, evo proveriću...
    0 votes
    Slazem se sa Ivanom, ali ja cu ti pomocii toliko da ti dam link



     

    Vidim da nisi bas vest kao sto i sam kazes (nisi rootovao i to), sa snimkom ne mozes puno pogresiti...
     

    Inace taj telefon je pravljen da radi of Finske do Senegala tako da ne verujem da ga je ta temperatura i promena u temperaturi ostetila, ako jeste zameni ga...jer telefon nije u redu.

    Srecno
    by (3.5k points)
    0
    Hvala momci,

    Svakako cu odraditi novi sistem u skorije vrijeme nastavi li me zezati jer ocigledno nesto nije uredu.

     

    Nisam neki strucnjak za android jos uvjek, jednom sam brickovao telefon i posle nabavio GNex koji za moj dzep bas i nije jeftino placen pa nemam hrabrosti da ga spojim i bilo st apokusam da mu mjenjam, prvo cu pokusati od factory reseta pa nadalje sto se mora nece biti tesko.

     

    Hvala za video ali ako smem da kazem, malo mi se cini da nije bas prikladan za moju situaciju, ovaj lik na klipu vec ima rootovan telefon jer kad udje u podesavanja sa power buttonom + volume rocker na dole on mu kaze ODIN MODE u lijevom uglu, kod mene je to sve stock i nema toga, ali u svakom slucaju hvala za link i za informacije, potrazicu slicno nesto na ovu temu.
    0
    Koliko ja znam za odin ne treba root, da treba root ne bi bilo smisla... Tebi treba download mode... nadji na netu kako se nexus ubacuje u download mode pa probaj da prikljucis na USB sa pokrenutim Odinom, ako se pojavi zeleno na odinu, to je dobar znak, ako ne , moras imati drajvere... Iz download moda se izlazi vadjenjem baterije... Msm radis na sopstvenu odgovornost, ali koliko puta sam na pola instaliranja ROMa vadio bateriju kad zakuca odin... ajoj, pa nista, radi kao sat.
    css adaptation by ::eboye::
    ...