• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    OK People ... evo i ja da postavim pitanje

    Drugar mi je dao HD2 letos da mu nabacim Android, sto sam i uradio, sve je radilo kako treba. CM9 na NAND memoriji.

    Medjutim on je taj telefon posle dao caletu, koji se sad pozalio da mu ekran ne reaguje.

    Ja sam uzeo telefon da vidim sta je, prvo sam naravno probao factory reset i prvi put kad se butovao sistem, ekran je reagovao. Medjutim nakon prvog zakljucavanja opet je prestao da reaguje.

    Nakon toga sam krenuo da flash-ujem drugi ROM, medjutim imao je onaj glupi AROMA installer koji radi na touch i ni tu nije hteo da radi ekran, probao drugi ROM bez vestackih aroma i opet isto, prvi put radi, posle nece.

    Sta mislite, jel crko ekran il mu ima spasa?
    in HTC HD2 by (49.5k points)
    0
    Vidim da je ovo stari post ali tekući problem.
    Zanima me kako se završio ovaj problem?
    Ja sam uzeo od žene njen HTC HD2 i odjednom je prestao da reaguje na touch-u.

    Isto, nakon što se ručno ugasi touch na crvenom dugmetu za gašenje.
    Sada kada ga ponovo upalim proradi i onda mogu da se krećem kroz meni i aplikacije ali čim se ugasi opet isto.
    Vratio sam ga na fabričko podešavanje ali opet isto.
    Na njemu je Paranoid Android 4... verzija.

    Pomoć...

    2 Answers

    +1 vote

    Ekran mu nije crk'o, dok ikad radi. Maticna takodje radi, dozvoljava instalaciju ROMa. Ja bih prvo proveravao vezu ekrana sa maticnom - ovo sam citao da ume da izazove probleme tipa cas radi, cas ne radi, valjda promena temperature menja stanje povezano/nepovezano. To se nekad ostvarivalo flat kablom, dok su ekrani mrdali, sad ne znam kako izgleda.

    E sad, ovo bolje dati serviseru da pogleda, ja se ne bih upustao u otvaranje tudjeg telefona, za tebe ne znam (mozda pasionirano pratis Adama Outlera pa ti se "outboxing" tj "stripping" cini lakim).

    Mislim da pitanje nije "moze li se popraviti" - sigurno moze, nego "da li je isplativo popravljati ga". Ako je neki vazan deo hardvera ipak kaput, tipa digitajzer ili maticna, skuplja dara nego mera, cini mi se. Uz duzno postovanje prema HD2 - mator je to hardwer, na danasnji dan.

    I da, "glupa" AROMA installer je divna stvar za nas lenje korisnike, jer nam je lakse da tipkamo "ovo hocu ovo necu" nego da kopiramo i katujemo zip ROMa. My 2c.

    by (13.5k points)
    +2 votes
    Ne reaguje ti touchscreen jer se ispod dugmeta za power nalazi flet kabl koji je povezan sa digitizer-om. Zbog stiskanja tog dugmeta, on se drlja i drlja, a onda kada se sj***, touch prestane da reaguje. Zato ja koristim softkeys-e sa patchom za power.

    Neka proba malo jace da stisne dugme i da drzi neko vreme pa mozda ekran proradi.

    Inace, nosi na garanciju jer dok je moj cale koristio HD2, zamenili su mu to, a onda je uzeo HOX, a ja sam dobio brand new HD2.

    Srecno.

    p.s. Imas tutorial-e na youtube-u kako zameniti digitizer mada ako se ne snalazis bas najbolje sa tim, ne preporucujem ti. Imas ih na ebay-u za 30$, a mozda i manje.
    by (6.4k points)
    0
    Hvala obojici na odgovorima ... sada sam siguran da nije softverski problem. Posto HW problem, tu vec necu da se igram, nije moj telefon, a nisam neki ekspert za elektroniku. Da je moj sigurno bih probao da skrpim nesto Tj. da je moj, verovatno ne bi ni doslo do toga

    Nosicu na servis, garancija je tu odavno istekla. Pa kad cujem sta je bilo javljam ;)
    +1
    Prvo, jao i qq na šta nam leechi srpski jezik (leet je tendenciozan ovde): ja "hardwer" ti "nativna aplikacija"... razumem ja da nema tu puno izbora, ali kad pročitam neke naše rečenice malo me peče savest, priznajem

    Drugo, ovaj Miloš Simić uporno ima tačne odgovore, i komentare sa kojima se slažem (ovo gore nije prvi put)... Miloše, imaš poziv na pivo, makar virtualno...
    0
    Hvala Ivane na komplimentu i na pivu.

    Jos kad bih ucio koliko se bakcem androidom, bio bih 5.00 svake godine bez problema.

    I nije da se hvalim, ali stvarno dosta znam(jos da naucim da programiram i vrh), cak kad sam sa ortakom otisao kod njegovog strica u njegov servis, provalio sam da bih ladno mogao tamo da ih ucim(covek ne zna kontakte sa telefona na telefon da prebaci o.O).

    Srpski jezik pobedio, flash-ujemo softkeys-e, kako uopste softkeys da prevedem, meki dugmici?
    0
    Ljudi, ode mi staklo u donjem desnom cosku u k****. Idiot koji vozi 29 je toliko dao gas da mi je telefon izleteo iz ruke i pao. Sve radi lepo jos uvek inace. E sada, da li je moguce zameniti samo to staklo(touch), ili mora kompletno sve?
    0

    Evo kako se otvara, a i ovde je video za isto to. Koliko se ja razumem u tu matematiku (a to nije mnogo) ono sto mi zovemo ekran (ili "staklo") su dve stvari, digitajzer, koji ti izgleda radi ako sve radi kao sto kazes, i sam LCD ekran, koji ti je prs'o (ocigledno je sta je ovde "iznad" cega). Ja ovo ne bih radio bez servisera, al to zato sto imam prste prilagodjenije grubljim alatima - macola, lopata i to... ti kako 'oces. Provali strap u videu - to je valjda da ne elektrifikujes elemente na maticnoj ploci dodirom. Jako...

    Citam gornje komentare - pa ti sve ovo vec znas... Pregledaj youtube howto's, neki se prilicno namuce sa ovom "jednostavnom" zamenom.

    css adaptation by ::eboye::
    ...