• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  33.2k users

  0 votes
  Veliki pozdrav!

  Od pre 20tak dana imam Samsung Galaxz Note 2 kupljen u Telenor-ovoj poslovnici.Primijetio sam jedan problem(mozda i nije )Prilikom ukljucivanja uredjaja pojavi mi se ikonica da azuriram softver i to uradim ali mi izadje obavjestenje sa tekstom:TVOJ UREDJAJ JE MODIFIKOVAN.SOFTVERSKE DOPUNE NISU DOSTUPNE.Mislim d ami se to ranije nije desavalo,ali drug mi kaze da tako mora da pise jer je vec softver azuriran.Mozete li mi reci o cemu se radi,inace verzija softvera mi je 4.1.1

  U nadi da cete mi dati pojasnjenje...drugarski pozdrav
  in Samsung Galaxy S2 by (120 points)

  1 Answer

  +1 vote
  Mislim da je u pitanju to sto si uredjaj kupio kod Telenora (nije jasno koji uredjaj, u tekstu pise Note 2, u tagu S2, ali nije vazno, odgovor je isti). Sad da bi dobio update (tj azuriranje), mora Telenor da ga pusti, a kad ti probas da proveris ima li update, telefon ne proverava telenor.com, nego samsung.com - to rade svi Samsungovi uredjaji, i otljucani i oni kupljeni kod provajdera. Tvoj je kupljen kod provajdera, odatle poruka. Problem - nije.

  Znaci prati telenorov sajt, pa kad Telenor pusti update, dobices ga i ti- verovatno OTA, a mozda i Kies, nisam siguran jer nisam nikad kupovao telefon od provajdera. Cini mi se da je za otkljucanu varijantu Note 2, kao i za Galaxy S2, zvanicno poslednja varijanta Androida 4.1.2.
  by (13.5k points)
  css adaptation by ::eboye::
  ...