• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Moj telefon je jedan od slabije podrzanih pa sam uspeo samo da nadjem root za njega. Mene zanima da li se isplati raditi root posto za moj telefon ne postoji ni cwm kao ni custom rom ?

    Da li mogu i kako, odraditi backup sistema za svaki slucaj posto, kao sto sam rekao, nema custom romova ?

    Da li mogu da instaliram Link2SD i da funkcionise bez problema ili je potreban custom rom koji ima neke ispravke da bi taj program radio ?

    Koje su sve mane kada za telefon ne postoji clockworkmod (bar najbitnijih) ?
    closed with the note: Sve pojasnjeno
    in Modifikacije i tvikovi by (290 points)
    closed by

    2 Answers

    +1 vote

    Ovo mi pada na pamet kao odgovor na tvoje pitanje:

    No CWM and such ?
    I have personally moved away from permanent custom recoveries, and I am no longer supporting them. On newer devices they cause flash counter and OTA flashing issues. If you really want one, others do provide versions of CWM and TWRP for most devices. Personally I just use Mobile ODIN to install ZIPs and Titanium Backup for my backup/restore needs. I do always want root though, and as such I'm still supporting CF-Auto-Root as quick way to root.

    Ovo je copy/paste sa xda threada o CF-Auto-Root, sto je metod za root koji trenutno podrzava Chainfire of xda, autor Triangle Away, Mobile Odin-a, CF-root i CF- Auto-Root, kao i SuperSU - sto su sve nezaobilazne root alatke za Samsung Galaxy telefone (S2, S3, mislim i Note 1 i 2, onda tabovi, i slicno). Kao sto vidis, custom recovery nije neophodan, root jeste, za aplikacije koje insistiraju na root-u, tipa Titanium Backup. Ne znam koji telefon imas, ni sta za njega postoji osim root, ali ako postoje neki modovi koje treba flashovati iz recovery, moraces da ih flashujes iz adb-a. Osim toga, nece ti biti dostupan Nandroid Backup, ne znam da li bi Carbon mogao da ti pomogne (Carbon za backup, ne Twitter klijent). Neces moci da odradis wipe pojedinacnih particija kao sa custom recovery, ali mozes uvek da odradis full wipe sa fabrickim recovery. Link2SD - na zalost ne znam hoce li raditi ni kako da ga flashujes (verovatno moze flash preko adb, ali hoce li da radi.. nem' pojma), ova skripta je napravljena prekasno, ja sam vec imao telefon sa dovoljno interne memorije, pa je nikad nisam koristio. Mislim da je najbolje da se malo informises oko adb, bice ti potrebno, i moguce -dovoljno. 

    by (13.5k points)
    0
    Telefon je Alcatel OT-983, skoro izasao u prodaju, i nazalost za njega trenutno nema cwm kao ni custom rom

     

    Valjda ce se nesto promeniti po top pitanju u skorije vreme.
    +1 vote
    Samo da dodam, da link2sd nece raditi bez CWM, jer za link2sd moras napraviti ext particiju na memorijskoj kartici, a to se radi iz CWM. ja ga koristim. e sad, ako nadjes neki drugi nacin da isparticionises svoju mem karticu onda verujem da ce i link2sd raditi. Informisi se sa sto vise izvora, kao sto rece Ivan.
    by (7.2k points)
    +1
    Hvala, pedjakis.

    Moze bez CWM da se napravi EXT2/3/4, pomocu gparted (a za sta je potreban Linux Live, a za sta je potrebna WindowsVirtualMachine), e sad sta posle, ja ne znam... Znaci komp, izvadis SD, ubacis u citac, uradis back up, i onda particionises - ostalo izguglaj, lako je, ako sam ja to umeo da odradim onda znaj...
    css adaptation by ::eboye::
    ...