• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Prica je malo duza, pokusacu da je skratim koliko mogu.. Telefon je GT I9003, dobio sam ga na poklon iz Francuske (ako je podrucje od nekog znacaja). Radio je perfektno oko godinu dana a onda poceo da blokira, restartuje se, brljavi.. Po preporuci kolege dam ga da mu "osveze OS posto je sigurno to".... Vracen mi je skoro mrtav. Pri ukljucivanju bi samo zavibrirao i tek neznatno osvetlio ekran. Naravno crn. Odnesem u Samsungov servis, vrate ga u istom stanju sa defektacijom da je otisla ploca tj. procesor koja kosta 19 iljadarki. Sledeca stanica, jedan drugi sevis, na glasu ovde u Nisu. Tamo je stajao 2 meseca, cackali nesto, ali na kraju su konstatovali da je crkao RAM. S' tim sto sad hoce da se upali i krene da dize sistem, ali se restartuje u nedogled. Kada udjem u sys recovery (toliko znam) ispisuje sledece (pisacu i boje jer ne znam koliko su bitne):

    E:failed to mount/data (No such file or directory) (crveno)
    --Copying media files... (zuto)
    E:failed to mount /sdcard (file exists) (crveno)
    E:copy_cache_media:Can't mount/sdcard your storage not prepared yet, please use UI menu for format and reboot actions. (crveno)
    Meida (bas tako, meida) files copy failed. (zuto)
    #MANUAL MODE# (zuto)
    --Applling Multi-CSC... (zuto)
    Successfully applied multi-CSC. (zuto)

    Zanima me Vase misljenje, malo mi je konfuzno sve ovo, te procesor, te memorija... Ima li leka, da ga nosam i dalje po servisima, ili da ga parkiram negde kao dragu uspomenu?
    in Samsung Galaxy S Plus by (140 points)

    2 Answers

    +1 vote
    Slab sam sa hardverom kada je u pitanju nesto zapakovano kao sto je telefon, moram priznati.

    Ali po indikacijama koje su ti iz oba servisa dali, a i po manifestaciji problema, definitivno je nesto od hardvera crklo. Bilo da je to CPU, RAM ili ploca, telefon moze samo da sluzi kao draga uspomena na zalost. Ili da platis preskupo cenu popravke
    by (49.5k points)
    +1 vote

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1444055

     

    Evo coveka sa istim problemom, kazu da je hardver.

    Smatram da ne mora da znaci, posto je covek spasao (doduse i9000) sa istom greskom softverskim putem... tako da mozda ima nade.

     

    Evo ti link za to: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=23898718

    PAZNJA: Nemoj slucajno da probas nesto sa ovim fajlovima za i9000, to sam stavio cisto da pokazem da se mozda moze resiti ali je komjuniti mali, nema ko da smisli resenje...

     

    Tako je i moj telefon trenutno u fioci, brikovana /data particija tzv eMMC Bug, za S2 i S3 postoji resenje ali za S+ nema ko da smisli zato sto je mali komjuniti... Zato sledeci put iz Francuske trazi Nexus-a ili S3.  

    by (3.5k points)
    0
    Pokusacu da iskopam nesto za 9003.. Hvala, u svakom slucaju..
    css adaptation by ::eboye::
    ...