• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Dobio sam samsung galaxy s 2 i pri ukljucivanju se ukljuci ekran, i ppslije nekih 2 minuta, prebaci na drugi logo ali ne ukljucuje dole ona dva senzora na dodir svjetleca pa pretppstavljam da je i home dugme van funkcije. Tu se i zaustavi. Samo prikaze prvi i poslije toga drugi natpis pri normalnom ukljucibanju temefona i stalno ekran ostaje uklnucen i ne ide dalje. Kako to rijesiti i kojim programima pomkcu racunara, napominjem da home dugme vjerovatno nije u funkciji zbog softvera.
    in Samsung Galaxy S2 by (300 points)

    1 Answer

    +1 vote
    Jel rutovan? Ako jeste mozda mu ima spasa

    Dakle, ja bih probao da flesujem AOKP ROM neki na njega jer on podrzava ukljucivanje onih virtuelnih home, back, menu tastera kao na Nexus-u. Na taj nacin ces imati te tastere ;) U CWM recovery-u navigacija je preko power i volume dugmica koji pretpostavljam da ti rade ;)
    by (49.5k points)
    0
    Hvala stari,pokusacu.
    0
    Ne znam da li je rutovan, nosio sam telefon u servis da pitam sta je i covjek je kao pokusao upisati sistem i uspjeo ali i poslije toga samo se ukljuci telefon i ostane na onim logu S koje se presijava. Moram skinuti ovo sta si savjetovao pa se javim. mislim da je volume ispravno, power jeste.
    0

    Emm, to je boot stuck neki, ne znam kakve veze ima sa Home dugmetom, nisi najbolje objasnio...

     

    Reci mi samo da li je majstor probao sa Odinom...ili sta?

    Ja koliko vidim ti si dao jedan nasumican zakljucak da home dugme ne radi, zato sto nece da butuje os, sto ne pije vodu... Ako si pre nego sto je sistem pao imao problema sa Home dugmetom onda ok, a ako ne, msm da si pogresio.

    Moj ti je savet:

    Probas da ozivis telefon sa Odinom, ako majstor vec nije probao... treba ti USB, komp, telefon i neki softver. Usput ces taman proveriti da li ti radi Home, jer ce ti trebati da ubacis telefon u download mode (drzis volume down, power i home istovremeno)

    Ovde imas potrebne fajlove/ uputsvo/ video

    http://www.jayceooi.com/2011/08/08/how-to-install-firmware-on-samsung-galaxy-s2-with-odin-video/

    evo ti gde mozes naci bolji firmware:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1544487

     

    Inace necu da te plasim ali ne odgovaram za ostecenja ili kvarove usled primene ovih metoda. Radis na sopstvenu odgovornost, ako nisi bas vest sa racunarima savetujem ti da nadjes nekog ko ima android  samsung) telefon i ko je ovo vec radio...ako ne, probaj da se snadjes...

    css adaptation by ::eboye::
    ...