• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Postovani, imam pitanje za Vas?

    Naime, desava mi se od kad sam sa mojim One s modelom presao na 4.1.1 sistem da mi se kad slusam muziku desava da kako izvadim slusalice, posle par min telefon sam prelazi u silent mode. znaci bez onog znaka u cosku da je silent, nego jednostavno nema zvuka sve dok ga ne restartujem ili ne ubodem slusalice ponovo.

    Juce sam probao nekoliko RUU ova da instaliram jer smatram da je problem software, medjutim ni jedan nije odgovarajuci. Stane na pola i izbaci Error.

    E sad, moje pitanje je, da li sam mogao nesto da upropastim na telefonu, s obzirom da sam probao 3 razlicita Ruu i na svakom je izbacio error?

    Hvala.
    in HTC One S by (120 points)

    2 Answers

    0 votes
    Ako ti nije rutovan telefon, i ako ti nije otkljucan bootloader, onda vrlo verovatno ne, mada uvek postoji rizik.

    Kada primenjujes RUU, moras paziti na to za koje je trziste, u vecini slucajeva je to WWE (World Wide Edition) jer nasi operateri nemaju zasebnu verziju ROM-a.

    Takodje RUU mozes flesovati samo noviji od onog koji je na telefonu, nikako stariji.
    by (49.5k points)
    0
    E hvala, nije rootovan ni s off, sve je fabricki, probao sam ruu i za aziju, doduse sve stariji ruu od mog, i na pola kaze error i to je to, normalno mi radi tel, nema problema nikakvih. a ako bi odradio s off jel bi onda mogao da odradim ruu na 4.0.4?
    0
    Da, sa S-Off mozes downgrade da radis, samo pazljivo kod toga, nije bezasleno ;)
    0 votes
    Imam problem u vezi instalacije ruu.exe. Pokrenem exe fajl,prikacim mob.ubacim ga u hboot,i zapocne instalacija,prvo obrise sve fajlove na fonu,i krene da salje,tj.da instalira rom koji je u ruu,i izacim mi "eror 155". Sto u upustvu pise kao greska je u ruu,nije odgovarajuci. Probao sam jos jedan,stariji i isti problem. Pokusao da odem na htcruu.com i tog sajta trenutno nema,ne znam zbog cega,barem meni nece da otvori.
    Pokusao sam i da instaliram neki custom GB,pa onda da pokusam opet instalaciju sa ruu,i opet mi prijavljuje istu gresku....zna li neko resenje,ili je bas do toga da ne odg.ruu.exe koji sam skinuo?
    skinuo bi sve,ali mislio sam da moze bilo koji,i vidim da ima ponudjen Balkan,reko tu ima srpski jezik,,pa taj ce mi i odg.kad ono prc.....a i trenutno ne mogu uci na njihov sajt.
    by (990 points)
    0
    htcruu.com je popio C&D od htc-a licno (sto u prevodu na srpski znaci, ugasili su ga), jer je koristio htc u imenu sajta a nije kompanijin sajt. htc je tom prilikom objasnio da nema nista protiv toga da neko hostuje RUU fajlove, ali ne sme da se zove sajt tako kako su gospoda sa htcruu.com zamislila. Ima li takvog sajta danas, ne znam, jer sam pobego od htc-ove politike update-a i slabe kontrole hardvera, ali ako ti izbacuje gresku prilikom instaliranja RUU, verovatno je da imas pogresan RUU. Malo googlanja kaze mi da osim sto moras da imas odgovarajuci CID, ako ti je  HBOOT verzija 3.0.1, moraces downgrade prvo da uradis, kao sto ste gore pominjali.
    0
    Hvala na pomoci.
    Verovatno je pogresan,ali kako da znam koji odg.kad se ni na jednom ruu koji sam nasao ne poklapaju ni radio ni HBOOT?
    Ovo mi pise kad udjem u bootloader:
    unlocked
    PICO PVT SHIP S-ON RL
    HBOOT-1.07.0000
    RADIO-1.18.80.18
    A gde se nalazi taj CID?

    Evo primer naziva ruu fajla: RUU_Pico_HTC_Balkan_1.17.1131.2_Radio_10.30.80.09H_1.10.80.13M2_relese_221196_signed....Sta je ovde Hboot?
    0
    U, ti si mene potpuno zbunio postavljajuci pitanje na mestu predvidjenom za odgovor na slicno pitanje. Jedva sam ukapirao da to ne pise OP i da telefon nije One S nego Pico Explorer.

    Postavi ponovo pitanje, mozda ljudi sa htc-ima imaju malo vise vremena - ja sam trenutno u prevelikoj guzvi
    0
    A nisam hteo da otvaram novo pitanje,vec postavio u otvorenom isto,samo vezano za drugi model telefona... Hvala na pomoci,valjda ce se jos neko naci da mi bolje objasni,posto ste u guzvi.
    css adaptation by ::eboye::
    ...