• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Ovo mi je vazno ako neko zna da mi kaze.Posto trenutno sam iskljucio internet jer nekoristim cesto a i slabo ucim pa mi galame sto previse sjedim pa sam iskljucio,koristim preko telefona sa Easy tether i uhvatim mrezu od komsije i radi sve lepo,na speedtestu ping 40-50,download 375kb/s,upload 31kb/s.

    Dok sam imao drugi telefon(sad sam prodo)kada sam tek ukljucio to preko tethera mogao sam igrati lepo cs ping 12-20 nikad laga nije bilo jedno 10-15 dana i onda je i tu skocilo na 1000 i nikad se nije vratilo,flesovo sam novi rom ista stvar opet 1000 ping.Reko da prodam kupim drugi telefon i prodam,uzmem drugi konektujem se radi lepo jedno 15 dana i na ovom krene da skace ping 1000,posle jedno mesec tom sto sam prodo moj drug dadne meni telefon taj moj da ponesem kuci da mi flesujemd rugi sistem i kad sam ga doneo ja ukljucim ping se popravio opet 12-20 i bio kod mene od petka do ponedeljka ja igro cs lepo i vratim mu telefon.Uzmem svoj i ukljucim kad opet 1000 znaci udje na server posle minut i zablokira citav cs flush packet mora preko task managera izac.

    Zakljucak:Telefon mora jedno 20-ak dana da se oladi da bi mi ping bio normalan,jer ja sam svoj drzo 2,5 dana nisam ga ukljucivao i nista...E sad mozeli se kako to popravit na brzi nacin da necekam 20 dana da mi se oladi telefon da bi mogo igrat cs?

    Ni na ovom flesovanje sistema nepomaze.Vidim i da wifi slabije hvata pre kod prozora stanem drzi jednu crticu sad moram skroz uz staklo ga prilepit pozadinu telefona uz staklo da bi bila 1 crtica tako i u skoli isti telefon kod druga bolje uhvati mrezu nego kod mene jer moj stoji vecinom na wifi-u i na usb i prebacuje net na komp.
    in Modifikacije i tvikovi by (1.8k points)

    1 Answer

    0 votes
    Mislim da to nema veze sa hlađenjem

    Pošto "pozajmljuješ" od komšije net, pa imaš samo jednu crtu, to je sigurno u pitanju. Ne znam koju verziju Androida imaš, ali u Jelly Bean-u postoji opcija "Avoid poor internet connections", ako je uključena, isključi. Mislim da nema šanse da pojačaš signal (o čemu se ovde zapravo i radi) budženjem novog OSa.

    Mislim da ti je najjednostavnije i najjeftinije rešenje da uzmeš WiFi donglu (ona mala WiFi kartica na USB) ili još bolje najjeftiniji ruter koji podržava WDS, tj. da se nakači na neku WiFi mrežu i dalje je šeruje. Ja sam tako komšinici namestio od starog rutera pojačalo jer kod nje je moj signal ekstremno slab (maks jedna crta), međutim ruter hvata signal sasvim ok, i onda kad ga šeruje dalje sve radi normalno.

    Zapravo, slaba je WiFi antena u telefonu, a to je hardverski deo. To što nekad uspe da ima manji ping je verovatno jer se na komšijinom ruteru tvoja MAC adresa izbugi, da ti novi IP kad se ponovo nakačiš posle određenog vremena i ima generalno manje MAC adresa u bazi.

    Nisam ekspert za mreže, ali siguran sam da nema veze do hlađenja
    by (49.5k points)
    0
    Ja mislim da ima Posto ovo sto hvatam su oni adsl modemi hg530u i kad sam tek uzeo telefon i onaj prvi i ovaj drugi nemoram biti uz prozor da bi uhvatio 1 crtu kad se priblizim prozoru 2 crtice hvatalo,sada jedva jednu crtu uhvati na granici 1 i 0 crtica i zato ping slab,pre mozda bilo 1 crtica 40% a sad 1 crtica 25% i slabije ali isto crtica...I kad sam onaj telefon prodo sto je oslabio signal posle 20 dana drug nekoristi ovo preko tethera i kad je meni dao telefon ja ukljucio wifi i vratila se jacina opet nisam kod prozora blizu hvata 1 crtu...Tako sam kupio galaxy fit i isto blizu prozora 1 crta,posle nekoliko dana 15-ak oslabi i stoji kao na onom prvom telefonu slabo uz prozor moram drzat...

    To da hvatam wifi pa onda prosirujem na koliko metara/kiometara hvata mreze ja zivim u gradu i to u zgradi bice vise mreza otvorenih...Ja bi dao do jedno 70e za to ali neku dobru da kupim da mi ping bude dobar ili mozda i skuplje u zavisnosti kakv ce ping biti?
    css adaptation by ::eboye::
    ...