• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Udjem u Play Store~Settings~Auto-update apps i idem na: Do not auto-update apps...Izadjem....
    Kad sledeci put udjem opet vrati na staro!Stavi ga na Auto-update apps over Wi-Fi only.Zasto??

    I stalno mi prikazuje Force close na google talk...Tu apk nemam uopste vise izbrisao sam je preko Root Uninstaller-a...???
    in Sony Ericsson Xperia arc i arc S by (1.7k points)
    0
    Isti problem imam i ja, i ja sam obrisao google Talk i sad mi se dešava sve što se dešava i tebi. Samo što ja ne mogu skidati ni ažurirati više aplikacije, a ti nisi napisao da ne možeš skidati aplikacije. Ja kada pokušam skidati ili ažurirati aplikacije pojavi mi se ova poruka Greška pri priuzimanju informacija sa servera. (RPC-5:AEC-0)

    2 Answers

    +1 vote
     
    Best answer
    Probaj da ideš na Clear Data PlayStore-a. Settings/Manage Applications/Play Store/Clear Data.

    Neke sistemske aplikacije ne treba brisati, tipa GTalk, Gmail i slično, jer se može desiti to što ti se desilo.

    Ukoliko imaš custom rom, samo instaliraj nove Gapps preko recovery-ja i sve će da se sredi.
    by (4.8k points)
    0
    Ja nisam mijenjao Rom koji je bijo na telefonu, rootao sam telefon i obrisao sam Google Talk i sada imam problem sa Google Play. Postoji li način da popravim štetu a da ne moram ponovo ubacivati rom jer to nikada nisam radijo?
    0
    Uradio ovo gore sto sam ti rekao i instaliraj ponovo Google Talk, tj. sad se zove Google Hangouts.
    0
    Ma meni radi super Store, skida apk bez problema, samo sto to zeza. Uradio sam Clear data i vratio Hangouts. Ne vraca ga vise onako...Hvala. A izbrisao sam zato sto "jede" RAM 15-25mb...Uz to i ne koristim ga uopste.
    0
    Ali ja ne mogu skidati sa Googla Playa ništa. Pa kako onda da skinem Google Hangouts?
    +2 votes

    Ako je Android verzija 2.3 ili manje, onda je Google Talk neophodan za normalan rad svih Google servisa i aplikacija na telefonu.

    Ne verujem da ce bilo kakva intervencija srediti problem bez da vratis gTalk

    Probaj da instaliras ovaj Google Talk ... nisam siguran da li kompatibilan sa tvojom verzijom Androida i mozda mora da bude instaliran kao sistemska aplikacija.

    by (49.5k points)
    0
    Probao sam ovaj nece, izgleda da nije. Skinuo sam Hangouts sa Play Store ponovo, sad sve ok...Samo mi nije jasno sto kad udjem u root uninstaller vidi Hangouts duplo, jedna je sad sto sam skinuo, a druga je sistemska izgleda i kad pokusam da je izbrisem pise: File not found..? Da ne pravi neki problem to sto su 2, ili ipak da ne diram nista?
    0
    Iskreno ne znam, nikad nisam uklanjao gTalk
    0
    Ma ne diraj ništa, ja da mogu skidati aplikacije kao ti uopšte mi ne bi smetalo to što tebi smeta. Koji je kod tebe android u pitanju?
    0
    eboye izvini ako sam dosadan, a da li imaš Google Talk koji bi bijo kompatibilan sa Androidom 2.3.6?
    0
    Imaš ovde sve verzije: http://goo.im/gapps Skini za Cyanogen 7.0, 7.1 ili 7.2 jer je CM7 bio Gingerbread (Android 2.3.x), unutar zipa ćep naći sve Google-ove aplikacije u apk fajlovima, pa nađi gTalk
    0
    E puno ti hvala eboye jer sam riješijo svoj problem sa ponovnim instaliranjem Google Talk kojeg sam morao prebaciti u sistemsku memoriju pa ga pretvoriti i u sistemsku aplikaciju, i sa YouTube sam morao uraditi isto kao i sa Google Talko da bi mi Google Play radijo normalno. Sada konačno mogu skidati i ažurirati aplikacije normalno, samo što i dalje imam problem sa time da mi svaka aplikacija skuplja previše podataka, ali to je podnošljivo.

    Neka ko bude ovo čitao da zna da ni jednu sistemsku aplikacije ne smije brisati niti prebacivati na SD karticu jer će imati veliku glavobolju sa svojim Android uređajem, kao što sam ja imao.

    A tebi eboye još jednom hvala, da ne bi tebe ja ne znam šta bi radijo, spasijo si me. Na drugim forumima su mi predlagali kao jedino rešenje da ponovo moram ubacuvati Rom, što se nisam usudijo.
    0
    Drago mi je da sam pomogao

    Ja sam uvek za to da se nesto popravi ako moze, tek u krajnjem slucaju je reinstall, reset itd
    css adaptation by ::eboye::
    ...