• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Pozdrav svim droidašima

    Ako sam slučajno u lošu kategoriu stavio moje pitanje onda se izvinjavam.

    kupiosam Sony Ericsson Xperia Arc LT15. Telefon je vrhunski i radi ko doksa. Ali ( uvek taj ali ) moj problem je to da ima jako al jako puno peypotrebnih aplikacija unutra koju ne mogu da skinem jer su fabričke tipa Lets Golf HD, Facebook itd... i jako puno memorie yauyimaju unutart telefona al da ne pričam oko toga da fabrički face koliko ume da mi uspori telefon ide ždere memorije. Stigosam do rešenja da menjam rom. Toku googlanja i svega čega naletio sam na više romova i moram priznati da poljma nemam koju da stavim. Pa me interesuje vaše mišljenje i iskustva. Ako slučajno imate drugu ideju kako da se ubrza telefon dodirivanje Roma i to mi puno pomaže..

    Unapred Hvala Svima
    in Sony Ericsson Xperia arc i arc S by (130 points)
    0
    A koji sad trenutno imas fabricki? 4.o.4 ili 2.3.6??

    3 Answers

    0 votes
    AOKP i CM uvek preporucim ljudima koji imaju telefon na koji nisam stavljao ROM ... sigurno radi, uvek pise sta baguje, ako baguje ...

    Pogledaj da li ima AOKP za arc, ako ima, sigurno neces pogresiti ;)
    by (49.5k points)
    0
    Proveriosam.  AOKP nema za Arc ali CM ima. E sad samo još jedno pitanje. Našosam i upustvo i sve kako da instaliram CM ROM na telefon. Dali moguće ako mi se ne sviđa CM rom da vratim nazad original? I dali mogu nešto da zeznem onako katastrofalno, tipa da posle neću uspeti da upalim tel ili problemi sa baterijom kao što sam pročitao u jednom članku za rutovanje. Nikad nisam ovo radio al voleo bi jer original ROM je katastrofa. Telefon od moje žene Samsung Galaksy Mini 2 koji je 3 put slabiji telefon a 5 puta brže i lepše radi nego moj Arc.

    žHvala na odgovoru i na strpljenju.
    0
    Pa pazi, postoji taj 1% battery bug. Uvek pazi da ti je baterija puna pre nego sto bilo sta radis.

    Uvek mozes da se vratis na stock, samo zapamti koji je bio (tamo settings > about phone) i nadji taj isti ftf fajl ili kako mu je vec ekstenzija koji ces posle vratiti preko flash tool-a ako ti se ne svidja CM. Koliko ja znam arc je malo zeznut jer recovery ne ide na zasebnu particiju, pa je problem kod felsovanja da ako ostanes bez pristupa recovery-u moras preko tog flash tool-a da vracas sve.

    Moj savet je da prvo sve dobro procitas po XDA, cak i komentare, da vidis koje probleme eventualno mozes imati, pa onda krenes u avanturu ;)
    0 votes
    Možda će ti se telefon ubrzati ako ga rootaš pa preko aplikacije root unninstaler obrišeš te aplikacije koje ti jedu Ram memoriju.

    Samo pazi šta ćeš obrisati od predinstaliranih aplikacija. Google aplikacije nemoj brisati jer bi mogao imati problema, ja sam na primjer obrisao GTalk i sada ne mogu koristiti Google Play.
    by (1.8k points)
    0 votes
    ja imam arc s i koristim ovaj rom

    BESTTT_ANZU_SLIM_BUILD_7_CM10.1_BASED+3.4.51_KERNEL

    instalirao sam ga pre par dana i prezadovoljan sam. sve savršeno radi

    mozda ti je bolje da ga rutuješ, i pobrišeš te sistemske aplikacije (naravno pazis sta radi i koje app brišeš), pa ako onda nisi zadovoljan kako tel radi instaliras custom rom. obrati paznju pri instaliranju rom-a, moras odraditi tacno po upustvima...
    by (820 points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...