• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Pozdrav svima.

    Imam huawei s7 slim vec nekih godinu dana i od prvog dana imam problema sa razgovorima putem BT slusalice. U 90% razgovora dolazi do "cepkanja" mog glasa. Znaci, ja drugu stranu normalno cujem ali moj glas konstatno cepka. To se posebno desava kad obe strane pricaju istovremeno, tj. kad makar jednu rec istovremeno izgovorimo. Moj glas dalje nastavlja da cepka dok ja drugu stranu odlicno cujem. Razgovori bez BT slusalice se odvijaju bez problema. Po servisu tablet je ispravan i kod njih ne dolazi do cepkanja glasa. Tablet sam testirao sa gomilom slusalica, od najjeftinijih do skupih i sa svim slusalicama se isto desava. Moja slusalica je plantronics voyager 520 sa svim mogucim telefonima i tabletima radi sem na mom, s7 slim, nece, tj. radi ali ne kako treba. Servis me upucuje na nokijinu slusalicu BH800 koja kosta preko 14000 din, sto je po meni suludo. Moj tablet bez problema prepozna plantronics 520. Ima li neko neki savet, ideju, objasnjenje? Svuda citam da se bluetooth 2.1(tablet) bez problema povezuje sa BT slusalicom 2.0 (plantronics 520) tj. da je kompatibilnost potpuna. Tablet je uzet u Mts-u. Danas sam ga opet poslao na reklamaciju. Da li ja negde gresim, sta da radim?
    Molim Vas za bilo kakav savet, ili objasnjenje.

    Hvala
    Nenad
    in Huawei tableti by (120 points)

    1 Answer

    0 votes

    Nemam previse iskustva sa Bluetooth tehnologijom u globalu, kako po pitanju slusalica, tako i deljenja fajlova, uvek mi je to uparivanje bilo konfuzno

    Medjutim meni ovo deluje kao da procesor nije dovoljno jak da izgura sledece:

    1. odrzavanje konstantne konekcije sa slusalicom
    2. kompresovanje zvuka i slanje u oba smera
    3. dekodiranje dobijenog zvuka od sagovornika

    Koliko god ovo banalno zvucalo i mozda matora Nokia iz 90ih ovo obavljala bez ikakvih problema na procesoru od 100Mhz, ipak Android kao operativni sistem uzima dosta procesorske snage, kao i instalirane aplikacije. Mislim da je hardver slab za ovo, a moguce i da sam bluetooth drajver koji dolazi sa tabletom nije dovoljno optimizovan za koriscenje u ove svrhe.

    Ne kazem da ti treba, ali ja bih probao neki drugi kernel, da probam optimizovaniji ROM ili nesto slicno. Medjutim tu garancije ide u etar.

    A ako se ti u servisu tako lepo prave pametni pa ti kazu da kupis slusalicu skuplju od mnogih telefona, nek ti lepo daju da je probas Ubedjen sam da bi i ona seckala. Ubedjen!

    by (49.5k points)
    0
    Hvala na odgovoru Sto se tice opterecenja procesora, pratio sam ga u toku razgovora i nista posebno,  sto se toga tice, nisam uocio. Resetovao sam ga i probao da bez ijedne aplikacije pricam, isto se desava. Inace, servis me je zvao i "po cetvrti put tablet kod njih radi bez problema". Ziveli! Sad je navodno testiran sa nekom nokia BH-205 BT slusalicom i sve radi bez problema. Na mojoj, plantronics 520, utvrdili su da "dolazi do prekida u odlaznom saobracaju". Istu, drugu slusalicu ( za koju mi rekose da je neispravna) trenutno koristim na dva huawei uredjaja, radi odlicno, bez ikakvog prekidanja. Istog sam misljenja,  da ne postoji slusalica koja ce na tom tabletu raditi kako treba, jer tu jednostavno nesto ne valja. Sto se tice drugog ROM-a, necu nista da cackam, jer po meni tablet nije ispravan i guracu to dok ne izguram. Napravljen je da se koristi kao telefon, molim lepo, onda mora i da radi. Nigde nisu napisali da se uredjaj ne moze koristiti sa BT slusalicom, a logicno je da ces tako nesto veliko koristiti uz BT slusalicu....... itd itd. Sad sam ih zamolio da posalju slusalicu BH-205 uz tablet i ako sve radi kako treba istu cu kupiti. Ukoliko se problem nastavi,  zna se sta preostaje.
    css adaptation by ::eboye::
    ...