• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Imam problem u vezi instalacije ruu.exe. Pokrenem exe fajl,prikacim mob.ubacim ga u hboot,i zapocne instalacija,prvo obrise sve fajlove na fonu,i krene da salje,tj.da instalira rom koji je u ruu,i izacim mi "eror 155". Sto u upustvu pise kao greska je u ruu,nije odgovarajuci. Probao sam jos jedan,stariji i isti problem. Pokusao da odem na htcruu.com ali ne radi vise,ukonjen je. 
    Pokusao sam i da instaliram neki custom GB,pa onda da pokusam opet instalaciju sa ruu,i opet mi prijavljuje istu gresku....Sto ver.znaci da mi ruu ne odg.,ali kako da znam koji odg.kad se ni na jednom ruu koji sam nasao ne poklapaju ni radio ni HBOOT?  
    Ovo mi pise kad udjem u bootloader:
    unlocked
    PICO PVT SHIP S-ON RL
    HBOOT-1.07.0000
    RADIO-1.18.80.18
    A gde se nalazi taj CID?

    Evo primer naziva ruu fajla: RUU_Pico_HTC_Balkan_1.17.1131.2_Radio_10.30.80.09H_1.10.80.13M2_relese_221196_signed....Sta je ovde Hboot?
    I da,dobio sam pomoc od clana  IvanP,da je potrebno da imam isti CID,ali opet pitanje,kako da znam koji ruu odg.kad ne pise na fajlu? I kako da proverim na fonu koji je CID,skunuo sam app CID getter,i pronasao(sad ako je ovo pravi CID) [VODAP110]
    Zelim da vratim stock rom jer me ovi kuvani nerviraju! Ne mogu normalno da pricam,prekida se veza,ima onaj robotski poziv,ponekad se restartje i tako....sto me jako nervira!

    in HTC Explorer by (990 points)

    1 Answer

    0 votes
    RUU je moguce flesovati samo isti ili noviji od onog koji je u telefonu ili onog koji je poslednji flesovan. CID je naravno neophodno da se poklapa. Ali ako nema novijeg RUU za tvoj telefon, moraces da radis downgrade, tj. da nateras sistem da prijavi stariju verziju kako bi primenio neki stariji RUU
    by (49.5k points)
    0
    Problem je u tome sto ne znam koji je ruu bio,kad sam ga rutovao,odma' sam flesh-nuo rom od CM,i sad sam vratio custom GB rom,sa sense 3.5. I CID sam pronasao,samo ne znam kako pronaci na tom ruu isti CID,kad ima ponudjenih 4komada,za Balkan,Aziju,Evropu,Istocnu Evropu,i mozda jos jedan....

    Skinuo sam 3 ruu.exe fajla i nijedan mi ne odg.
    Trenutno mi je ova "Image version"u fonu: 1.41.166.3, ,a ove koje sam skinuo su 1.117.1131.2 i 1.28.401.1,moguce da je u tome problem,da je mi je u fonu novija verzija,pa zbog toga ne mogu da ubacim stock rom preko ruu?
    Sto znaci da bi morao downgrade,e sad,pitanje opet za vas,koliko je to pouzdano,tj.bezbedno? Mogu naci na netu,ali opet,ako moze neka pomoc?
    Hvala za prosli odg.a jos jednom hvala i za unapred

    edit: Koji sam bot,ne verujem...tek sam sad skontao da na htcdev sajtu ima ruu,i to poprilican broj komada za pico/explorer >,< Samo,nesto malo MB zauzimaju,obicno su oko 140MB,a na ovom sajtu 98mb? o.O
    Ali mi ipak pomozi malo oko downgrade-a
    0
    Samo da napomenem da sam nasao taj CID i da je izgleda telefon skinut sa SWISSCOM DE mreze - tj. treba ti ili nemacki ili WWE (evropski) RUU. Za downgrade nemam vremena
    0
    Da, da, ako je nemacki onda, Western Europe.

    Inace downgrade, uh ... to zna da bude rizicno posto direktno flash-ujes HBOOT stariji kako bi prihvatao stariji RUU.

    Moj savet je da pokusas da nadjes RUU koji ima noviji image version (da to se gleda) i koji ima isti CID.

    Za downgrade vidim ovde ima uputstvo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2174050

    Ali s obzirom da rucno menjas img fajlove preko hex editora, ipak treba strucnog znanja, mozes dovesti tel. u cigla mod.
    0
    Izgelda da ovo nije pametno raditi,jer postoji velika verovatnoca da cu ga ciglirati >.<
    Pokusacu sa nekim ruu,koji se flesuju u zip.formatu i ne zahtevaju odg.CID i image ver.
    E,imam opet pitanje(koje sam vec postavio ali mi nije odg.),na htcdev sajtu,nasao sam ovo:
    http://www.htcdev.com/devcenter/downloads/P10 ,pa sam mislio da su to novije verzija rom-a koje se flesuju,ali izgleda da nisu,vec kao sto pise "Kernel Source Code",ali cemu ovo sluzi,ako se ne moze fleshovati,niti uraditi update?
    0
    To je otvoren kod kernela, sto znaci da ako znas kako, mozes sam da kompajliras kernel i onda ga flesujes
    css adaptation by ::eboye::
    ...