• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  32.4k users

  0 votes
  in HTC ChaCha by (190 points)

  2 Answers

  0 votes
  ChaCha jos uvek nije moguce root-ovati. Prati sekciju HTC ChaCha na XDA forumu, iskocice vec neki oneclick alat ;)

  http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1048

  Ako je telefon stigao sa S-OFF, onda je moguce, imas uputstvo na XDA. S-OFF mozes proveriti tako sto ces uci u HBOOT, nisam siguran tacno kako se na ChaCha ulazi u HBOOT. Uglavnom pisace u vrhu S-ON ili S-OFF
  by (49.5k points)
  0
  huh, tek ja ne znam...NISTA jos uvek, pokusavam lagano da naucim, ovo mi je prvi susret sa androidom...
  0 votes
  Moguce ga je ali na zalost mora se platiti za sada....kao sto sam to ja uradio.

  Inace, ima jedna extra stvar koja se dobija root-ovanjem telenorovog chacha, a to je da ce ti baterija trajati minimum 12 sati duze!!!

  Telenor ga je u sustini kvalitetno ostetio (kada je je rec o bateriji) sa tim njihovim zakljucavanjem.
  by (140 points)
  0
  gde, tj.kome ili kod koga ? vrlo si me zainteresovao jer je meni autonomija baterije extra bitna stvar, plus znacilo bi mi da mogu sam sebi po sklonostima da konfigurisem telefon-tako da kapiram , ukoliko je cena u nekim normalnim okvirima, da bih bio vrlo ozbiljan interesent i za platiti )) (vec sam gledao ima li da se nadje da kupim dodatnu bateriju za u novcanik za njega i  po mogucstvu mlecno belu silikonsku navlaku ali je izgleda jos uvek suvise nov model tako da nisam pronasao nista jos uvek za telefon)
  0
  Ja sam nasao za 2000 din u RIM mobile.
  0
  hvala! a neki br njihov ili adr plz??
  0
  Sam root telefona ne povecava vek baterije, mozda ako se root-uje, pa se flash-uje neki kernel itd. A ChaCha ne moze da se root-uje ako nije stigao sa S-OFF (trenutno), pa ni RIM ni bilo ko. Kad skontaju kako da otkljucaj S-ON, onda ce moci svako to da uradi. Jedino ako je, a nije, RIM zastupnik HTC-a, pa zna neku foru koja jos nije procurela na netu.

  Root-ovanjem moze da se dobije mogucnost uklanjanja sistemskih aplikacija, koriscenje nekih aplikacija koje zahtevaju root pristup itd. Tek kad uradis S-OFF, Radio S-OFF i flash nekog Custom Recovery-a, onda mozes da stavljas optimizovanije stvari.

  A RIM mozda radi otkljucavanje sa Telenor mreze, sto opet nema nikakve veze ni sa root-om, ni recovery-em ni sl. a pogotovo ne sa trajanjem baterije.
  0
  Izvinjavam se sto tek sada saljem odgovor na prethodni komentar ali nisam bio u mogucnosti sve do danas da ga posaljem.

  Stavr je sledeca, moj fon je stigao S-ON. NIsam mogao da ubacim drugu karticu osim teleneorove u njega. Onda (znaci to sada ima skoro 2 nedelje) sam odneo fon gde mi je lik uradio tako da sada stoji S-OFF i od tog momenta moze da se ubaci bilo koja druga kartica.

  Dok mi je bio zakljucan i radio iskljucivo na telenor kartici sam telefon nije mogao u najobicnijem rezimu rada da izdrzi ni ceo dan (mislim na bateriju). Kako mi je varacen  u ruke kao dekodiran od tog momenta mi baterija na telefonu traje skoro 36 sati.

  Kako objasnjavas ovaj fenomen?
  0
  meni nije toliko bitno da li i koja kartica moze a koja ne koliko mi je bitno da uklonim gomilu aplikacija koje ne zelim a ne mogu se ukloniti...
  0
  Našao sam na netu da postoji alat kojim se otključava CID i otključava S-ON:

  http://www.xtcclip.com/

  tako da priznajem, moja greška, ipak postoje hardverski alati koji ako pogledamo i nisu tako skupi ~40 funti.

  A evo i kako izgleda proces otključavanja:  A što se baterije tiče, to sam siguran da ne zavisi od toga da li je telefon S-ON ili S-OFF. Vek baterije zavisi od njenog kapaciteta, Radio-a - koliko je optimizovan i aplikacija i ROMa.

  Jedino što je moguće jeste da ako si uklonio većinu HTC aplikacija nakon S-OFF i root-a da se poboljšao vek baterije, jer su aplikacije predhodno sinhronizovale podatke u pozadini itd. i samim tim trošile bateriju.

  Svaki dan naučiš nešto novo
  css adaptation by ::eboye::
  ...