• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    nadogradio sam 4.0.1. android, na alcatelu ot 997d, na android 4.1.1. automatski sa neta. dva puta se nadogradio telefon, bila je jedna veca  i jedna manja nadogradnja odnosno instalacija (prva oko dvesta i nesto mb a druga oko 40 mb od prilike). sve je odradjeno po redu kako je telefon trazio. posle toga sam video da postoje greske tri za sad. prva je da se izgubio srs sa music playera, ne postoji opcija vise kao pre, nema onog "okca" sto ukljucuje srs kao i menija za podesavanje srs-a. druga greska je da prilikom ulaska u podesavanja i izbora audio profila pa prilikom izbora opcije tona za ukljucivanje i iskljucivanje telefona prijavljuje se force stop i close settings. tako da nema tona prilikom iskljucivanja i ukljucivanja telefona (power on i power off ringtone). treca greska je kad se nalazim u meniju sms poruka i kad mi neka poruka stigne tad bas, telefon ne zavibrira i neprekidno ton poruke svira, malo slabije jacine, iako sam ja procitao poruku ili sam izasao iz menija poruka, ton svira sve dok ne iskljucim telefon na dugme power off, kao da se "zaglupi". nadam se da razumete koje probleme imam sa telefonom bolje pisano ne mogu da objasnim. nadam se da imate neku ideju sta bih mogao da uradim.
    in Nekategorisano by (120 points)

    2 Answers

    0 votes
    uradi reset fona
    by (820 points)
    0 votes
    Kao što Jovan reče, uradio factory reset.

    Uglavnom pri prelasku sa jedne verzije Androida na drugu je poželjno uraditi factory reset. Kao i ukoliko se pojave neki neočekivani bagovi.

    Samo obazrivo, factory reset kad uradiš, gubiš sve podatke i aplikacije sa telefona i poželjno je da uradiš backup (kontakti, sms, call log ...). SD kartica ostaje netaknuta.
    by (49.5k points)
    0
    kako se radi taj factoory reset. ja imam kontakte memorisane na obe sim kartice. dali ce mi se obrisati kontakti ako uredim fabricki reset?
    0

    Factory reset radiš tako što odeš u:

    settings > backup & reset > factory data reset

    I da, briše se sve što nije na SD kartici.

    Ako hoćeš da sačuvaš podatke, koristi MyBackup aplikaciju.

    Prvo uradiš Backup svega što ti treba, a onda kad resetuješ telefon, instaliraš tu aplikaciju i uradiš restore svega što ti treba

    Ja bih svakako na tvom mestu prebacio sve kontakte na gmail da ti svaki put kad kupiš novi telefon ili moraš da uradiš reset, da kontakti budu sačuvani, jer Google nakon što se uloguješ sa telefona sinhronizuje sve kontakte nazad na telefon ako su na gmail-u.

    0
    uradio sam factory reset vratili su se tonovi za gasenje i paljenje telefona, od SRS-a nema nista, a i sa sms tonom isto kao kad sam prvo napisao. znaci jedan od tri. plus sim tool kit nesto baguje, kad odaberem glavnu sim karticu posto ih imam dve prijavljuje force close, izgube se oba signala i ekran zatreperi za trenutak za par sekundi pa se unormali sve.
    0
    To vec zvuči kao nešto što zahteva servis. Vrlo je moguće da harvedrski problem.
    0
    ok, hvala u svakom slucaju
    css adaptation by ::eboye::
    ...