• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Hoću da kupim Android telefon. Do sada nikad nisam koristio Android. Budžet mi je 150-160 evra, ali možda bih dao 180. Takva mi je finansijska situacija. Kupujem drugi jer je sadašnji nastradao bespovratno.

    Odlučio sam da bude neki od boljih modela (barem ih ja smatram boljim) i da bude od 4 do 4.3".

    Takođe, neće biti nov, nego polovan, jer vidim da mogu da kupim bolji model za manje para. Ponuđeni su mi Huawei P1 ... 150 evra (preostalo godinu dana garancije), HTC One S... 180 evra (malo korišćen, ok je prodavac, telefon je simfree) ili da tražim neki treći? Samsung S2 Plus je nov 200, a to mi je preko budžeta.

    Molio bih za savet, i neke utiske o tim modelima. Da li taj Huawei može da se smatra kvalitetnim telefonom? Čini mi se da je Huawei bolji telefon od HTC-a. I još bolji ukoliko računam garanciju i manju cenu.
    in Preporuke telefona i tableta by (150 points)
    0
    Htc je po meni dosta bolja marka ali u ovom slucaju Huawei ima bolje specifikacije .. Uporedni test mozes naci na phonearena.com

    1 Answer

    0 votes

    Ne znam da li si pročitao recenzije i za jedan i za drugi telefon na Srbodroidu, evo linkova:

    Huawei P1

    HTC One S

    Ima sam prilike oba da imam u svojim rukama i kao što je StefanUzice napisao, HTC je bolja marka. Ali Huawei P1 nije mnogo lošiji.

    Veliko pitanje je šta očekuješ od telefona.

    Ono što bih ja uporedio kod ova dva modela je sledeće:

    Kućište, tj. završna obrada kod HTC-a je drastično bolja ... mnogo bolji materijali, dizajn itd.

    HTC ima daleko bolju kameru.

    Međutim, Huawei ima drastično bolje specifikacije. Čak je One S u srbiju stizao samo S3 model. I na to obrati pažnju.

    Huawei, opet, ima lošiju podršku developera od S4 verzije One S-a. Što znači da kada dublje zagaziš u Android vode, shvatićeš da operativni sistem sa kojim je došao ni na jednom ni na drugom modelu nije doživeo veći update koji omogućuje neke naprednije stvari. Developeri za One S uglavnom prave bolje Custom ROM-ove, tj. optimizovane verzije Androida, ne iz razloga što je HTC HTC, već što developeri više kupuju HTC, mnogo manje Huawei.

    U svakom slučaju, uzmi obe recenzije, vidi šta je hvaljeno i kod jednog i kod drugog. Razmisli šta bi želeo da koristiš od tih opcija i odluči sam ;)

    Realno, oba telefona su odlična, svaki ima svoje prednosti i mane ... I nisam siguran koji bih ti telefon preporučio u tom cenovnom rangu polovnih a da ima te specifikacije koje dobijaš sa ova dva. S2+ čak nisam siguran da je bolji ni od jednog od ova dva, samo je popularniji i ima veću dev zajednicu.

    by (49.5k points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...