• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Pozdrav ljudi, nadam se da neko od vas ima rešenje za ovaj problem.
    Naime, problem se tiče SD kartice na mom telefonu (Samsung S5839i Ace), mada nisam baš siguran da li ga izaziva sam telefon ili je u kartici greška. Elem, u roku od oko 7-8 dana sam promenio dve SD kartice od 8 GB i nijedna od njih ne radi kako treba. Primera radi, svaka treća pesma koju smestim na SD karticu radi, one ostale ili preskaču ili se pojavi ono "file type not supported". Većina slika sa kamere izgleda oštećeno, tipa pola slike je sivo, ostalo pola se vidi. Čak ni aplikacije ne mogu da instaliram, tj. veći deo njih.

    Ne znam ni sam koliko sam puta formatirao SD karticu niti šta sam sve pokušavao, ništa ne pomaže zapravo. Drugi su govorili tipa da imam viruse u telefonu i slično, niko ništa određeno.
    Da li neko može nešto konkretno da mi kaže ili pomogne i ako ste imali ovakav problem, kako ste uspeli da ga rešite. Hvala unapred.
    in Samsung Galaxy Ace by (120 points)

    1 Answer

    0 votes
    99% da je telefon, probaj da stavis SD karticu u neki drugi telefon da vidis jel se isto desava. Mozda ROM drugi da stavis? Posto on ocigledno ne snima fajlove kako treba na SD, u tome je problem, ne u samom citanju.
    by (49.5k points)
    0
    Probao sam ali je ista situacija i to me je nateralo da posumnjam da je greška do kartice, mada kako se to isto ponavlja i dalje, nisam baš siguran.
    Inače kartica koju sam koristio pre ovih je radila sasvim normalno.

    Kakve veze ima ROM sa ovim?
    0
    Pa ROM je taj koji kada inicijalizujes kopiranje, snimanje tj. upis na karticu, ROM izvrši to snimanje. Moguće da servis koji to radi pravi probleme.

    Probaj, mada ne mora da bude, i da formatiraš karticu u FAT32 ili exFAT format a najbolje da probaš da je formatiraš iz samog telefona ili još bolje iz recovery-a ako ti je rutovan telefon.
    css adaptation by ::eboye::
    ...