• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Pozdrav ljudi,

    Prije neki dan sam rotovao Htc ONE X. Posle rootovanja sve je radilo normalno, ulazio sam u recovery tel je normalno funkcionisao, svi podaci su bili na njega. Uradio sam back up vaznih podataka i krenuo sa instalacijom custom roma “SlimBean”. Svu proceduru sam do kraja odradio u posle restarta na tel se prvo pojavio logo HTC a potom logo SlimBean i tu je sve stalo. Posle duzeg cekanja sam restartovao isto. Usao u recovery pobrisao mu cache i ostalo po upustvu ali nista. Problem je sto na tel imam samo snimljen ovaj rom nijedan drugi inace bih pokusao da instaliram drugi. Takodje kada prikljucim tel na comp on ne vidi memoriju tel da bih sa compa iskopirao drugi rom. Sta da radim ?
    in HTC One X by (120 points)

    1 Answer

    0 votes
    One X, kao i vecina HTC telefona ima S-On Bootloader. Ovo znaci da je sve moguce flesovati preko recovery-a sem kernel-a. Kernel moras odvojeno preko fastboot-a. Ti si zapravo uspesno flesovao ROM ali nisi pratio uputstva na stranici ROM-a.

    Potrebno je da otpakujes boot.img iz zip-a ROMa i da ga flesujes preko fastboot-a komandom:

    fastboot flash boot boot.img

    gde je boot.img kernel koji si otpakovao i potrebno je da napises putanju do tog fajla ako nisi u istom folderu u komandnoj liniji.
    by (49.5k points)
    0
    Veliko hvala, nasao sam upustvo i odradio ga detaljno i naravno proslo je sve ok...

    Na kraju tel se podigao imam novi rom, kojim i nisam nesto previse odusevljen ali bolje ista nego nista. Da li bi mogao da mi preporucis neku custom rom koji se pokazao ok i koji ne izgleda toliko siromasno kao ovaj. Takodje imam problem sa povezivannjem tel sa compom. Nedostaje mi HTC driver i nikako nemogu da vidim memoriju tel. Instalirao sam razne drijvere, HTC sync, i ostalo sve sto se moglo nac ali nista. Da pomenem da koristim Win7 Pro 32. Hvala jos jednom
    0
    Za vezu sa racunarom, mislim da ide sledece:

    adb iskljucen + MTP

    adb ukljucen + Camera Device

    u tim kombinacijama radi provereno.

    Inace AICP ROM je ubedljivo sa najvise opcija. Nastao na Desire HD, nastavljen razvoj na One X i nakon toga za sve ostale telefone.
    0
    E ovako, pokusao sam sve moguce nacine i instalacije razni drajveri, HTC Sync, i ostalo da ne nabrajam ali bez ikakve pomoci. Pojavljuje se G: particija u MyComputer ali je hide-ovana i nemoguce joj pristupit. Takodje imam problem pojavljuje mi se stalno poruka "SimCard full" kao da je prepuna sms porukama ali neznam kako. Isto Google Play Service ne fukcionise dobro stalno dolazi do prekida sa porukom "Unfortunately, Google Play Services has stopped". Zbog toga mi vecina aplikacija ne radi. Kontakti koji su bili na SIM nisu vidljivi ili su pobrisani.

    Ja bih da zamijenim ovaj cutom rom ali ja nemogu nijedan drugi da prebacim na memoriju tel jer nemogu da povezujem na racunar preko usb. Jedini nacin bi bio da skinem tel ROM sa neta ali to je skoro 1GB podataka. Moze li pomoc oko svega gore navedenog i hvala.
    0
    Prvo, u Recovery-u imas mount usb storage gde mozes da kopiras sta i kako hoces

    Drugo, zar nemas neki WiFi? Ja uvek skidam ROM direktno na telefon, sigurnije je, jer prilikom kopiranja preko USB kabla uvek moze doci do prekida nekog.

    Trece, verovatno si pogresan gapps flesovao i moguce da nisi uradio wipe data i cache particija pre flesovanja ROM-a i pre flesovanja gapps-a.
    0

    Ok, skinuo sam AICP ROM na tel i neke gapps - ove tj dva (mini i vecu verziju).  Kako da znam koji je gapps odgovarajuci . Ovo sto mi se desava je sigurno zbog gapps koji je los jer sam ocistio sve i wipovao. Danas cu da probam da insaliram pa se javljam

     

    0
    Pokusao sam da instaliram ovu ver CR "aicp_endeavoru_kitkat-6.0-RELEASE-20140908" ali u recovery dobijam por sa greskom "Status 7". Gledao sam resenja na net i pokusao sam sa izmjenom scripte ali nije dalo rezultata. moze li pomoc.
    0
    AICP Gapps moras da skines posto ne rade dobro ostaliČ

    http://dwnld.aicp-rom.com/?device=gapps-full&type=all

    To sa status 7 pretpostavljam da imas CWM Recovery. Mislim da AICP ima problem sa CWM, treba ti AICP. Inace slobodno pitaj i na G+ Community-u AICP ROM-a. Siguran sam da ces dobiti od devova bolji odgovor:

    https://plus.google.com/communities/101008638920580274588
    css adaptation by ::eboye::
    ...