• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Poštovani, posedujem Alcatel (za azijsko tržište to je TCL) Idol X koji radi na Android 4.2.2. 

     

    Ideja mi je bila da ga prebacim na Android 4.3. ili 4.4. kako bih mogao da ga uparim sa wear-om. Kada sam krenuo da istražujem po internetu shvatio sam da to nije ni malo lako a na par mesta su mi rekli da Vi možda možete da mi pomognete. Uglavnom, citao sam dosta uputstava, uspeo sam da rutujem telefon i uradio neki recovery (za koji mislim da nije najbolji) i sada sam u potrazi za nekim romom za moj telefon.

     

    Interesuje me, ukoliko ovaj recovery nisam dobro uradio koje su posledice po moj telefon (napominjem da mene ne zanima nista od podataka na telefonu, samo zelim da ubacim 4.3. ili 4.4. i da pritom ne uništim telefon) i koji rom da ubacim (i kako) da bih imao android 4.3. ili 4.4.

     

    Hvala unapred!

    Pozdrav,

    Novak

    in Custom ROMovi by (130 points)

    1 Answer

    +1 vote
    Koliko vidim na prvi pogled, nema za Idol X 4.3 i 4.4 ROM-ova.

    Ovde sam video da je jedino od Recovery-a sto ima CWM koji je "ok", mada kad bi nasao TWRP mogao bi sigurno dosta vise da odradis.

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2451831

    Los Recovery i los ROM ne moze da ti naprave neki veci problem, jer u principu uvek iz "download mode"-a mozes da flesujes Stock i vratis kako je sve bilo (imas na linku iznad i kako).

    Ako zelis 4.3 ili 4.4, mislim da ces morati da potrazis na nekim kineskim ili ruskim forumima. Ja sam tako za Lenovo neki uspeo da nadjem kineski ROM koji sam posle prepakovao sa apktool-om.

    Ovde je osnovni problem MTK čipset koji nije popularan među diveloperima i ja sam se iskreno nadao da će do sada situacija da se popravi, ali nikako da se to i desi.
    by (49.5k points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...