• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Rutovao sam svoj tablet samsung sm-t210 sve sam odradio kako bi trebalo. Provero sam preko nekih aplikacija i kazu da je sve u redu. Problem je taj sto sam izgleda pogresno postavio particije na sd kartici pa sam nesto zbrljao preko Link2SD. Gledao sam neki video i uradio tako pa sam posle nasao nesto drugo i izgleda da nisu svi detalji bili objasnjeni. Slobodan prostor sam stavio da bude fat32 i primarni. Po nekim textovima izgleda da treba da bude ext2, 3, 4. nesto od toga pa da se tamo prebacuju aplikacije. Kod mene su obe particije fat32 i Link2SD ne moze da prepozna. Nesto je prepoznao samo nisam siguran sta i mogao sam da vezem aplikacije na sd karticu ali mi to nikako nije oslobadjalo memoriju svega par mb po aplikaciji. Tako da mi je memorija tableta puna isto je bilo i pre rutovanja. Pokusao sam ponovo da da izaberem fat32/fat16 na Link2SD i posle restartovanja sve je nestalo kao da nije ni instalirano a memorija ostala puna. Sad je moje pitanje da li smem da uradim fabricko podesavanje na tabletu a da se ne desi ono najgore? Posto je telefon rutovan i sad moze sve da se obrise da li cu izgubiti apsolutno sve i da li ce tablet posle toga ostati rutovan ili cu morati sve da radim ispocetka? Hocu nekako da pobrisem sve aplikacije koje su i dalje na memoriji tableta ali ne postoje ikonice ni nista kao da nisu instalirane. Zezno sam se na Link2SD. Na menadzeru aplikacija in isto ne ocitava.
    in Opšta pitanja by (130 points)

    1 Answer

    +1 vote
    deo aplikacije MORA ostati u memoriji android uredjaja a privremeno mu mozes povecati memoriju ext3 i 4 particionisanjem koje je najlakse preko twrp
    by (430 points)
    0
    Vratio sam ga na fabricki podeseno i ostao je rutovan. Nije mi obrisao supersu aplikaciju. Proverio sam preko dva programa Root Checker i oba su pokazala da je rutovan. Sto se tice sd kartice uradio sam sve kao sto je bilo na par videa oko pravljenja particija. Kartica ima 8 gb stavio sam 1gb na fat32 a ostalih 6 i nesto sam stavio ext4. Preko link2sd sam postavio i kad odem pregled memorije preko aplikacije ocitava mi drugu particiju malo je popunjena. Malo mi je nejasno zasto nece da obrise sa memorije telefona i prebaci na memorijsku. Vezao sam par igara i programa napunilo ga je oko 500mg drugu particiju na memorijskoj. Pokusao sam da testiram pa sam skinuo igru od 1.6gb i vezao za sd karticu ali mi to uopste nije ocistilo mesta sa memorije telefona. U pitanju je N.O.V.A igra. Kao da polovicno odradi posao. Ne znam sta mu fali pa dok ne skontam ili dok mi neko ne kaze sta da pokusam necu nista dirati jer nemam ideja vise. I dalje mi pomenuta igra zauzima 1.6gb na memoriji tableta. Ima 8bg svog prostora sto je nenormalno malo jer sistem zauzima skoro 3gb. Negde sam procitao da kad se odrati particija da treba da mi umesto 8 gb koliko tablet ima pokaze vise ili nisam dobro razumeo. Mozda taj deo ostaje sakriven i niegde se ne ocitava a aplikacija treba da ga puni i vezuje tako da radi kao da imam vise mesta.
    css adaptation by ::eboye::
    ...