• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Na Samsung Note 3 poslednjeg dana februara stigla mi je nadogradnja na lollipop. Instalirano uredno, bez ikakvih problema, ali...počinju problemi pri korišćenju.

    Kao prvo: Pri završetku instalacije stižu Telenorove konfiguracione popruke. Snimljene...i kao telefon je podešen, ali MMS ne radi. Odneo u Telenor, oni pogledali, probali, ali ništa. Znači definitivno MMS ne radi.

    Drugo: Ton zvona podesio sam na maximum. Telefon iz ne znam kog razloga sam smanji jačinu na skoro minimum, bez obzira na režim u kojem se nalazi. Jednostavno ne pamti na koliko sam ga podesio. Na primer kad je povezan preko bluetooth-a sa MMU (multimedijalni uređaj) u kolima, smanji jačinu jer se čuje ton zvona MMU-a, ili kad se isključi ton i stavi na vibraciju...ali posle se ne vrati na podešeno (jako) nego na jedva...

    Treće: Povezivanje na MMU u kolima je prava lutrija i muka. Stoji podešeno na to da je MMU upareni uređaj i to povezan sa zvukom telefona. Bluetooth ne gasim. Jednostavno svaki put kad sednem u kola, povezivanje i podešavanje iz početka. Retko se desi da se to desi automatski, kako je inače na MMU podešeno.

    Kako rešiti ove probleme? Inače na KItKat-u sve je radili besprekorno...besprekorno!!! Tako da je prelazak na lollipop bar za mene korak unazad.

    Unapred hvala.
    in Operativni sistem by (120 points)

    1 Answer

    0 votes

    Raščlaniću probleme po rednim brojevima radi lakšeg snalaženja

    1. MMS podešavanja - Te konfiguracione poruke meni nikad ni na jednoj verziji Androida nisu radile. Ne znam zašto, izgleda da Telenor, VIP i mts ne mogu da prepoznaju sve Android telefone i na koji način se konfigurišu. Moguće je i da Android jednostavno ne radi sa tim. Probaj da ručno podesiš APN. Ja sam napisao tekst u kom imaju sva podešavanja, mada možda su matora, ako ne radi, probaj da nađeš na Telenorovom zvaničnom sajtu:

    http://srbodroid.com/development/uputstva/podesavanja-apn-a-za-3g-i-mms-na-androidu/

    2. Problemi sa zvukom - Ne znam kako je Samsung odradio implementaciju Lollipop-a, ali znam da je na AOSP Lollipop-u (Nexus i GPE) dosta unapređena kontrola sa zvukom. Međutim korisnici nisu pohvatali šta se sve izdešavalo i nisu očekivali neke promene. Moja pretpostavka je da je tvoj problem što se prilikom prebacivanja sa klasičnog zvuka na bluetooth zapravo promeni profil. Imaš profil za automobil, slušanje muzike, bluetooth slušalicu itd. Svaki profil ima svoja podešavanja zvuka. Tako da ako si na primer pojačao na maksimum u klasičnom modu, prilikom prelaska na drugi mod, sve se to izmeni na podešavanje tog drugog profila, opet kad se vratiš u prvobitan mod, vrate se i podešavanja. Ne koristim ove modove, tako da ne znam tačno detalje i gde se šta nalazi, ali probaj da u settings nađeš profile i podesiš ih sve kako tebi odgovara, za svaki posebno. Možda postoji i opcija da ih ne prebacuje nego da uvek bude jedan jedini profil.

    3. Bluetooth driver - Ovo treće je deifinitivno problem sa drajverima bluetooth-a. Tačnije u Lollipop-u je bluetooth sada na nekoj valjda 5.0 verziji bluetooth-a i moguće je da ti se kolje sa starom verzijom u automobilu. Ovo znam da je uvek bio problem kada ljudi flešuju Custom ROM koji je novije verzije Android i onda bluetooth jednostavno postane lutrija. Mislim da tu ne možeš mnogo da uradiš, sem da kupiš novi auto ako planiraš da imaš telefone novije generacije

    Takođe probaj i da u podešavanjima bluetooth-a na telefonu nađeš da li možeš da isključiš power saver ili tako nešto. Pošto po novoj specifikaciji bluetooth-a zapravo telefon ne drži konstantno uključen bluetooth, nego ga gasi i/ili smanjuje opseg dostupnosti kako bi uštedeo bateriju. Ako ima neka opcija da uključiš da ti bluetooth uvek radi na maksimumu, probaj to, moguće da će otkloniti problem.

    A što se podrške kod operatera tiče, lol, pa oni nisu znali ni one matore Nokia-e da srede, a ne Android. Mislim da se situacija kod podrške operatera neće promeniti dokle god prodavcima ne dignu plate za bar 300% i zapravo zaposle inženjere, jer sami prodavci teško da će ikad znati da sređuj napredne operativne sisteme kao što su Android, iOS ...

    by (49.5k points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...