• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Pre par dana sam izbrisao i ponovo instalirao Facebook aplikaciju i nekako mi se čini da je posle toga nastao sledeći problem: možda je puka slučajnost ali više ne mogu da preko aplikacije ''ALBUM'' otvorim fotografije koje su u memoriji telefona (prikazivane su kao video fajlovi, sa trouglom-znakom za ''PLAY''). Sve fotografije sam prebacio u računar a postojeće fajlove u telefonu sam izbrisao. Posle toga sam ponovo vratio fotografije u fajl gde su inače bile ali ih telefon uopšte ne vidi kroz aplikaciju ''ALBUM''. U telefonu (Sony Xperia S LT26i, Android verzija 4.1.2, root-ovan) sam izbrisao sve ''PODATKE'' iz MEDIA aplikacija u PODEŠAVANJIMA ali se ništa nije promenilo. Kasnije sam primetio da su i SVI audio fajlovi (muzika, ''ring'' tonovi...) takođe nedostupni i da ih aplikacija WALKMAN uopšte ne vidi. Kroz aplikaciju ''ROOT FILE MANAGER'' su sve fotografije i muzika dostupni; šta više, kada kliknem na audio fajl ili fotografiju preko ove aplikacije, samo ta numera tj. fotografija se otvaraju pomoću WALKMAN tj. ALBUM aplikacije. Probao sam i RESCAN MEDIA ROOT aplikaciju ali bez uspeha. Znam da je najlakše da se nanovo instalira ceo sistem ali bih ako mogu da izbegnem taj posao zbog nekih aplikacija (elektronsko bankarstvo) čija ponovna instalacija je prava komplikacija (odlazak u banku, zahtev, čekanje...).

    Unapred hvala na pruženoj pomoći!
    in Aplikacije by (170 points)

    1 Answer

    0 votes
     
    Best answer

    Da li u folderu u kom su fotografije ili bilo kom "nadfolderu" imas .nomedia fajl? (fajlovi i folderi sa tackom ispred su skriveni folderi na linuxu). Upravo taj fajl moze blokirati aplikacije da vide sadrzaj foldera.

    Probaj da instaliras neku aplikaciju za pregled fotografija da vidis da li ih ona vidi.

    Npr https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alensw.PicFolder&hl=en

    Ako ova aplikacija vidi fotografije, onda probaj da uradis "clear data" na aplikacijama Album, Walkman itd. tj. koje ne vide te foldere.

    Takodje probaj da kopiras fotografije u neki drugi folder i da vidis da li se pojavljuju u aplikaciji.

    by (49.5k points)
    selected by
    +1
    Ipak sam nanovo instalirao ceo sistem i to je otklonilo pomenuti problem ali u svakom slučaju hvala na odgovoru, imaću u vidu sve što je navedeno za neka buduća vremena s obzirom da sam čuo da je taj problem čest kod Sony telefona.
    css adaptation by ::eboye::
    ...