• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    pozz,

    prije dva mjeseca sam kupila samsung j7 prime, koji mi se jako svidio, i sve je funkcionisalo super do prije par dana... iz cista mira, ekran na tel je poceo da treperi, i da se pojavljuju uspravne linije, bijele. to se desilo dok sam napolje bila. cim smanjim osvetljenje na ekranu, te linije nestanu ako sam u zatvorenom prostoru. ako sam napolje, na svijetlosti, opet se pojave, koliko god osvijetljenje smanjivala. ako sam napolje i pojacam osvetljenje do maksimuma, ekran bas krene da bijeli i sve aplikacije koje kliknem nekako se preklapaju i vide po ekranu. ponjela sam ga u sop dje je kupljen i poceli su mi pricu da je tel pao, ili da sam ga ostavila u auto na veliku temp na direktno sunce, sto nikako nije tacno. posto ja znam da to nije tacno a oni i dalje pricaju kako ovo ne moze iz cista mira da se desi, ja bih Vas zamolila da uzmete u obzir da ja pricam istinu, i kazete mi jos neki razog zato se ovo desava, i sta moze biti, i kako problem da rijesim.

    Hvala unaprijed
    in Samsung Galaxy S by (260 points)

    1 Answer

    0 votes
    Postoji još jedan razlog zbog kog se to može dešavati, a za to je Samsung krivac. Tačnije njihova imlementacija Androida. Probaj da uradiš sledeće, pa ako problem nestane, onda ćeš moći i na licu mesta da dokažeš isključivanjem te opcije:

    Idi u settings > system > about device

    Pipni Build number 6 puta

    Iskočiće poruka da si sada developer

    Vrati se na početni ekran

    Uđi u settings > system > developer options (ovu opciju si sada otključala)

    Ovde u listi nađi "turn off hardware overlays" ili "disable hardware overlays" ... ovo uključi. To će naterati telefon da koristi GPU (grafičku karticu) da iscrtava stvari po ekranu i trebalo bi da ukloni treperenje ekrana.
    by (49.5k points)
    0
    hvala na odgovoru. ali, date instrukcije nista ne pomazu, ekran i dalje treperi i pojavljuju se linije kad god pojacam osvetljenje.

    ocigledno je serviser bio u pravu za problem sa mojim telefonom, da jeste ekran, ali kako je doslo do ostete, nisam sigurna.
    css adaptation by ::eboye::
    ...