• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    rutovan tel, instaliran custom rom,ali neće da digne sistem, wipe svega odrađenm htc desire s, da li može da se stock rom vrati iz restore korz cwm, nemam nand backup, preuzeo sam RUU 2.10.9. itd, molim vas što brži odgovor šta da mu radim
    in HTC ChaCha by (890 points)
    0
    meni piše s-off ali nemam da pippe unlocked ili locked sistem je 2.3.3

    2 Answers

    0 votes
    Udjes u hboot i tad pokrenes RUU sa kompa, sledis korake i instaliraces stock ROM ... ali ja bih pre instalirao neki Custom ROM iz CWM ... nadji na XDA neki koji je kompatibilan za tvoj telefon, iskopiraj na SD karticu i flash-uj iz CWM ... na taj nacin ces sigurno moci i kasnije da instaliras Custom ROM ... kad odradis RUU ... mozda to vise neces moci ako se azurira HBOOT
    by (49.5k points)
    0

    Jesam ja Eboy sve to uradio, ali neće da digne sistem posle instalacije custom roma, samo stojo blago crn ekran i to je to. Ne znam da li je u pitanju što je baterija na oko 30%, a znači može iz h-boota da se instalira  STOCK ROM, iako nije uključen telefon, to mene zeza što neće da digne sistem posle instalacije custom ROM-a, probao sam i cm9, i miui, i aokp, ni jedan neće da podigne sistem.

    Odavde sam uzimao ROM-ove http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=15187889#post15187889

    0

    Da, moze iz HBOOT-a ... a za Custom ROM stvarno ne znam sto te zeza ... mozda moras kernel rucno da flash-ujes nakon ili pre flash-ovanja custom ROMa.

    btw: Šta koristite to ljudi kad vam u post ubacuje neke silne jezike?????

    0 votes

    Nešto me buni, ovako, meni je sada S-OFF da li to znači da ja mogu preko RUU da ubacim stock ROM ICS, ako mi je S-ON to znači da je bootloader zaključan i da ne mogu ubacivati stock ROM, dok ne otključam.

     

    s-on bootloader otključan da li je tako

     

    s-off bootloader zaključan da li je tako.

     

    Pogledaj ovu rečenicu    ( If your s-off and unlocked bootloader then you can flash a rom from the memory card, if your s-on with an unlocked bootloader then you flash the Rom from the memory card then flash the boot.img through adb )

    Sada sam se zbunio, kaže mi ako ti je s-off i otkljičan bootloader možeš da instaliraš rom, kako to ako ti je s-off  ( I !!!! )  zašto i otključan, zar nije s-on otključan bootloader.

    Imam Hyper translate u Mozili, možda je zbog toga, eBOY.

    by (890 points)
    0
    S-OFF=Security off, tj. bolja varijanta, možeš da menjaš sistem. Otključan bootloader je uslov za S-OFF, na htc telefonima možeš da otključaš bootloader koristeći htcdev.com pre nego što uradiš S-OFF. Tebi ovo sad nije potrebno, već si S-OFF. Možda da proveriš verziju HBOOT trenutnu i potrebnu za neki ROM, to ume da pravi probleme?
    0
    @dejanxx: evo da se i ja ukljucim (u struju).

    S-ON = Security On

    S-OFF = Security Off

    Taj Security je sigurnosna mera protiv instaliranja romova koju treba da ikljucis da bi instalirao svoj rom.
    0
    izbacuje mi bootloader error command kada unesem fastboot oem get_identifier_token

    sve sam odradio kako treba, ali mi piše s-off nemam losked ili unlocked.

    Zašto mi izbacuje ovu grešku.
    0
    Zato što otključavaš otključan bootloader. Ako je S-OFF, bootloader je već otključan...
    0

    i ja sam ukapirao, nego je li mogu ja ovaj rom sada preko ruu da instaliram RUU_Saga_S_HTC_Europe_2.10.401.5_Radio_20.4801.30.0822U_3822.10.08.04_M_release_219480_signed.exe - download now for free. File sharing. Software file sharing. Free file hosting. File upload. FileFactory.com

     
    Detect language » Serbian
     
    0

    Trebalo bi da da. Samo da objasnim jedno dve-tri stvari - prvo, RUU nije ROM. 

    ROM je kucna varijanta Androida, spakovao neki dobar decko da se mi igramo. Nema gluposti, ima napredna podesavanja, trazi root i custom recovery da bi se flashovao.

    RUU je fabricka "slika" Androida, prave ga proizvodjaci. U tvom slucaju, htc. Instalira se tako sto povezes telefon na komp, i sa kompa pokrenes taj RUU. To ti skine i otkljucan bootloader i S-OFF i root i dobijes "ko ispod cekica" telefon. Ako su ti posle potrebni root, S-OFF, custom recovery - sve iz početka.

    Da nisam ubeđen da imaš softbrick situaciju, ja bih savetovao instalaciju nekog ROMa. Ovako, uradi RUU.

    Drugo: Taj Desire S ima nekakav problematican eMMc čip koji mi unosi malu zabunu oko tačnog uzroka tvojih problema - možda on nešto menja, a možda i ne. Pravi se da nisi ni pročitao ovu rečenicu, skini RUU na komp, poveži telefon, omogući USB Debbuging, i drži palčeve.

    I treće: nije loše da kroz adb potvrdiš da ti komp vidi telefon (komanda je adb devices), ako vidiš posle toga serijski broj, pali RUU. Ako ne, skini htc Sync sa kompa, pa instaliraj drajvere za Desire S. Onda ponovo adb devices, pa kad vidis serijski broj uredjaja - RUU.

    0
    Odradio sam ja sada preko RUU instalaiju i ubacio m je 2.3.5, i piše mi unlock u h-boot, pošto juče nije hteo da digne sistem posle instalacije custom roma, lik je odnep u servis i tamoo mu je vraćen na 2.3.3 i sada sam ja na 2.3.5 odradio.

    Sada ću opet da ponovim otključavanje bootloadera, a da nemaš slučajno neki link ka sajtu odakle da ubacim cwm i root, jer ovaj neće što sam ja juče odradio root i cwm.
    0
    E, neam. Ugasio komp. To će gosn. Svoboda bolje da ti kaže, on je ratovao s tim telefonom, ja baš i nisam. Postuj verziju HBOOT, odatle kreće.
    0
    ima li negde da se nađe ICS kojim bi preko ruu ubacio u telefon.
    0
    Ako je telefon zvanično dobio ICS, da. Mislim da nije, nisam siguran. Šta Google kaže?
    0

    Na tel je bio ICS sa s-on, Sada sam ja ubacio neki rom na 2.3.5 preko ruu, i sada mi je ulocked, s-off, i pokušaćiu ovaj ROM da ubacim preko RUU FileFactory Folder View - Saga

     
    Detect language » Serbian
     
    css adaptation by ::eboye::
    ...